Bechir Rabanis död

Aftonbladets Lena Mellin: Avlidne Bechir Rabani var en "hatande journalist"

Publicerad 19 december 2017 kl 01.55

Media. Aftonbladet passar nu på att smäda Bechir Rabani – efter dennes tragiska död. Tidningens kommentator Lena Mellin väljer i en artikel att benämna den avlidne 33-åringen som en "hatande journalist", och koppla ihop honom med terrorister.

Dela artikeln

Lena Mellin skriver i en artikel som publicerades på måndagskvällen att det enligt Säpo "finns omkring 3 000 personer som kan beskrivas som terrorister" och att vissa av dem tillhör "den högerextrema vit makt-rörelsen".

"Det är i det ljuset man ska se den 33-årige nu avlidne 'medborgarjournalisten'", konstaterar Mellin vidare och syftar då på Bechir Rabani – som hon inte nämner vid namn.

"Han och den högerextrema sajt han ledde har bland annat använt sig av metoden att uppsöka journalister i hemmet och konfrontera dem med olika påståenden", fortsätter Lena Mellin.

Hon utmålar också den döde 33-åringen som en hatare.

"Några dagar efter ett besök hemma hos Robert Aschberg avled den hatande journalisten. Ingenting tyder på att ett brott är begånget."

Lena Mellin beskriver också Bechir Rabanis anhängare som våldsbejakande högerextremister som sprider konspirationsteorier om att det var Robert Aschberg som dödade medborgarjournalisten.

Aftonbladet publicerar också en videointervju med Robert Aschberg själv. I klippet säger Aschberg att dem som sprider teorier om dödsfallet är en belastning för "övriga delar av den högerextrema rörelsen".

– Det kanske finns folk på månens baksida också. Det är riktiga galenpannor, säger han.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.