Ahmad Al Srahin (infälld). Stora Ekeberg, Bert Karlssons flyktingslott.

Ahmad Al Srahin på Berts flyktingslott: "Svenska asylboenden är inte mänskliga"

Publicerad 22 januari 2016 kl 03.15

Du betalar. Asylsökaren Ahmad Al Srahin från Syrien är så pass missnöjd med sitt skattefinansierade boende på slottet Stora Ekeberg att han skriver en arg debattartikel i vänstertidningen Metro.

Gilla artikeln på Facebook

I artikeln, som publicerades i gratistidningen under torsdagen, klagar Ahmad på att det skattefinansierade asylslottet inte lever upp till hans krav.

"Förhållandena var outhärdliga. Det låg mitt ute i ingenstans. Närmaste busshållplatsen var två kilometer bort, och till den närmaste staden, Skara, var det nästan två mil. På boendet bodde mellan 500 och 600 asylsökande, vilket är dubbelt så många som man har kapacitet att inhysa", skriver han om boendet.

Nu kräver den arabiske asylsökaren att de svenska skattebetalarna ska hosta upp mer pengar så att han och hans landsmän får en bättre bidragstillvaro.

"Asylboendena borde ha någonstans där man kan träna, så att människor får utlopp för sin frustration. Det borde finnas böcker att läsa och det borde hållas lektioner i svenska åtminstone tre gånger i veckan, så att man lär sig kommunicera under det året eller mer man väntar på besked om uppehållstillstånd. Internet, för att kunna kommunicera med familj i hemlandet, skulle också minska spänningar. En expert på posttraumatiskt stressyndrom borde finnas tillgänglig för att hjälpa dem som har varit med om trauma", konstaterar Ahmad.

Enligt Ahmad tog det honom "nästan 60 dagar" att ta sig till det svenska bidragsparadiset med hjälp av människosmugglare från tredje världen.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Nyheter från förstasidan

FHM tvärvänder om munskydd: "Kan faktiskt hjälpa"

"Vi får ny kunskap hela tiden." Sverige bygger kapacitet för att kunna coronatesta 100.000 personer i veckan.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.