Åkesson kräver hårdare straff för brott under coronakrisen: "Sällsynt vidrigt"

Publicerad 31 mars 2020 kl 17.37

Inrikes. Sverigedemokraterna kräver nu att regeringen inför en tillfällig lag som innebär att brott som begås under coronapandemin och som resulterar i sjukhusvård ska medföra avsevärt hårdare straff för gärningsmännen.

Gilla artikeln på Facebook

Coronasmittan fortsätter sprida sig över landet och bara det senaste dygnet har ytterligare 34 personer dött. Samtidigt fortsätter brottsvågen över landet.

Så sent som i natt blev en kvinna våldtagen utomhus i Östersund, där två män höll fast offret medan den tredje mannen våldtog henne.

Nu vill Sverigedemokraterna införa en tillfällig lag som innebär hårdare straff för kriminella som begår brott som leder till sjukhusvård.

– Det krävs en sällsynt vidrighet för att i ett nationellt krisläge försätta samhällets mest vitala delar i ett ännu svårare läge, säger partiledaren Jimmie Åkesson i en film på Twitter.

– Han eller hon gör sig skyldig till brott inte bara mot det enskilda brottsoffret utan mot hela samhället.

SD-ledaren vill se "avsevärt hårdare straff" än i normala fall, något som redan införts i Danmark.

– Att i denna tid välja att begå grovt kriminella handlingar som kräver både polisiära åtgärder och ansträngning av sjukvården, det är bortom hänsynslöst. Det är dags att Sverige visar att det inte är acceptabelt.

Tidigare idag uppgav Åkesson i en intervju med Aftonbladet att han inte utesluter att han själv har drabbats av coronavirus, då han känt sig lite krasslig på sistone.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Forskargruppen "väldigt entusiastisk." Upptäckten: Aknebakterierna frossar på näring i din kropp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Här når guldpriset botten: "Sista chansen att köpa är nu". Experten om orsakerna till att priset väntas sticka iväg.0 Plus

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Kultur