Åkesson om corona: "Regeringen har misslyckats"

Publicerad 29 maj 2020 kl 13.00

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tycker det är logiskt att Lövenregeringens stöd nu sjunker kraftigt i Sifos senaste mätning. Regeringen har misslyckats i sin coronahantering, påpekar han i sociala medier.

Gilla artikeln på Facebook

Den så kallade politiska oppositionen i Sverige abdikerade tidigt sin roll som regeringsmotståndare under coronapandemin.

Man skulle inte "ifrågasätta befälhavaren", alltså statsminister Stefan Löfven, som KD-ledaren Ebba Busch uttryckte det i april.

Men nu, tre månader in i krisen och med många tusen människor som dött och insjuknat i den allvarliga virussmittan, vaknar det politiska motståndet sakta till liv.

Under gårdagen krävde Centerpartiets vikarierande partiledare, läkaren Anders W Jonsson, i DN att regeringen byter strategi.

Nu reagerar också SD-ledaren Jimmie Åkesson.

På fredagen kom Sifos senaste mätning, som visar att förtroendet för både regeringen och Folkhälsomyndigheten kraftigt sjunker.

"Det är fullt förståeligt att förtroendet sjunker för regeringen. Varefter pandemin fortgår blir det allt tydligare att regeringen har misslyckats. Inte minst vad gäller att skydda våra äldre", skriver Åkesson på Twitter.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0