De två dömda flyktingbarnen, som båda kommer från arabvärlden.

Alis ifrågasättande: Varför flydde inte flickan via brandstegen om hon inte ville bli gruppvåldtagen av oss?

Publicerad 21 juli 2019 kl 18.39

Inrikes. Svea hovrätt har beslutat att två så kallade flyktingbarn ska utvisas till arabvärlden efter att ha turats om att brutalt våldta en flicka i Stockholm under skratt och glada tillrop. Detta trots att Migrationsverket ansåg att det fanns hinder för att utvisa männen.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Toaletten.

© Polisen

Vardagsrummet.

Mellan den 15 och 16 december 2018 på Kungsholmen i Stockholm blev en flicka född 2001, utsatt för våldtäkt och grov våldtäkt. Två så kallade ensamkommande flyktingbarn, Abdalrahman och Ali som påstår sig vara födda år 1999 respektive 1998, greps, anhölls och häktades drygt tre dagar senare.

Båda männen har uppehållstillstånd och Migrationsverket ansåg att det förelåg hinder för utvisning, skrev Aftonbladet tidigare.

Flickan hade under den aktuella kvällen träffat en väninna och de åkte till Stadshagen för att köpa alkohol. De träffade Ali, som sålde en spritflaska till dem. Abdalrahman kom fram och frågade efter en tändare.

Duon fick flickorna att följa med upp till Alis lägenhet där de började dricka från spritflaskan.

När Ali eller Abdalrahman ville leka sanning och konsekvens valde flickan konsekvens, vilket fick Abdalrahman att be henne dricka mer. Efter att leken pågått ett tag sade hon inför alla att hon inte klarade av mer alkohol, eftersom hon mådde så dåligt. Då blev Abdalrahman irriterad och skrek att hon skulle dricka mer.

När flickan var riktigt berusad turades arabduon om att våldta henne flera gånger under våldsamma former under skratt och glada tillrop, bland annat samtidigt som hon kräktes.

– Trekant! Trekant! ropade en skrattande Abdalrahman vid ett tillfälle medan han såg på när Ali våldtog flickan.

Vid ett tillfälle när flickan skrek "sluta! sluta!" började Abdalrahman flina och fotograferade hennes underliv med mobilkameran. Flickan kunde se att han var inloggad på Snapchat men såg inte om han skickade bilden till någon. I förhör har Abdalrahman berättat att han har 40.000 följare på Snapchat.

Ali har under rättsprocessen ifrågasatt varför inte den våldtagna flickan "då hon efter de inledande övergreppen befann sig på balkongen tillsammans med [väninnan], inte använde sig av en närliggande brandstege och på så vis försökte komma undan", enligt domen.

"Tingsrätten anmärker i denna del att det inte kan begäras av Sekretess C, som var påverkad och just hade spytt, att hon skulle ha tagit sig ifrån lägenheten via en brandstege hon inte ens uppmärksammat" skriver domstolen.

Allmänna handlingar visar att Abdalrahman är medborgare i Syrien och Ali är medborgare i Jemen. Båda har tolkbehov på arabiska. Ali sökte asyl som ensamkommande i juni 2015 och beviljades tillfälligt uppehållstillstånd i oktober 2015. Abdalrahman sökte asyl i september 2015 som ensamkommande och beviljades permanent uppehållstillstånd i oktober 2016.

Den 25 april 2019 meddelades tingsrättsdomen av Stockholms tingsrätt. Abdalrahman dömdes för grov våldtäkt och våldtäkt. Straffet blev tre års fängelse och 15 års utvisning samt att betala 35.000 kronor i skadestånd till kvinnan. Ali dömdes för grov våldtäkt, olovlig försäljning av alkohol och våldtäkt. Straffet blev fyra års fängelse och 15 års utvisning. Han skulle också betala 35.000 kronor i skadestånd till kvinnan. Båda skulle även tillsammans, solidariskt, betala 100.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Domen överklagades och den den 14 juni 2019 meddelade Svea hovrätt domen. Straffet för Abdalrahman blev tre år och sex månaders fängelse. Ali ska betala skadestånd till flickan på 205.000 kronor, varav 180.000 kronor ska betalas solidariskt med Abdalrahman.

I intyg från en skolsköterska, innan jullovet, framgår att flickans mående varit så dålig att hon inte klarat av skolan och sjukskrivits. Hennes mående och psykiska hälsa har även intygats av hennes mentor och lärare. Det framgår att hon under första året på gymnasiet fick höga betyg i flera kurser. Efter våldtäkterna har hon dock inte klarat av studier på heltid, vilket gör att hon saknar gymnasieexamen efter tre år på gymnasiet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.