Arkivbild.

Alltfler svenskar börjar prata arabiska

Publicerad 15 januari 2018 kl 09.35

Inrikes. Fler och fler i Sverige läser arabiska som språk. En förklaring är att intresset för den arabiska kulturen växer. På Folkuniversitetet erbjuder man numera till och med fler språkkurser på arabiska än vad man gör på engelska och franska, rapporterar P4 Malmöhus.

Gilla artikeln på Facebook

På Folkuniversitetet har man idag fler språkkurser på arabiska än på engelska och franska. Där har man gått från en och till nio kurser på arabiska per termin på bara två år.

Enligt Anas Idlibi, som undervisar arabiska på Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässleholm i Skåne, syns det ökade intresset särskilt inom vissa yrkeskategorier.

Det handlar bland annat om människor som arbetar med så kallad integration, eller inom myndigheter som arbetsförmedlingen och på socialkontoret.

Personer inom dessa grupper vill bli mer "effektiva" i sitt arbete med invandrare, säger han till P4 Malmöhus.

Men det finns även andra förklaringar.

Cristina Boldrini Tisci, verksamhetsutvecklare på Folkuniversitetet i Kristianstad, tror också att det ökade intresset för arabiska beror på att antalet arabisktalande personer i Sverige blir allt fler, och att svenskarna vill lära sig umgås med dem.

Det finns en större "nyfikenhet", menar hon.

– Vi behöver kanske lära oss lite mer om den arabiska kulturen för att kunna umgås. Så det blir ett större och större intresse såklart, säger hon till P4 Malmöhus.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0