Arkivbild.

Alltfler svenskar börjar prata arabiska

Publicerad 15 januari 2018 kl 09.35

Inrikes. Fler och fler i Sverige läser arabiska som språk. En förklaring är att intresset för den arabiska kulturen växer. På Folkuniversitetet erbjuder man numera till och med fler språkkurser på arabiska än vad man gör på engelska och franska, rapporterar P4 Malmöhus.

Gilla artikeln på Facebook

På Folkuniversitetet har man idag fler språkkurser på arabiska än på engelska och franska. Där har man gått från en och till nio kurser på arabiska per termin på bara två år.

Enligt Anas Idlibi, som undervisar arabiska på Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässleholm i Skåne, syns det ökade intresset särskilt inom vissa yrkeskategorier.

Det handlar bland annat om människor som arbetar med så kallad integration, eller inom myndigheter som arbetsförmedlingen och på socialkontoret.

Personer inom dessa grupper vill bli mer "effektiva" i sitt arbete med invandrare, säger han till P4 Malmöhus.

Men det finns även andra förklaringar.

Cristina Boldrini Tisci, verksamhetsutvecklare på Folkuniversitetet i Kristianstad, tror också att det ökade intresset för arabiska beror på att antalet arabisktalande personer i Sverige blir allt fler, och att svenskarna vill lära sig umgås med dem.

Det finns en större "nyfikenhet", menar hon.

– Vi behöver kanske lära oss lite mer om den arabiska kulturen för att kunna umgås. Så det blir ett större och större intresse såklart, säger hon till P4 Malmöhus.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Slipper utvisning Kvinnliga polisen klarade sig precis – tack vare sin sköld.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Bomb- och skottsäker familjebil gör säljsuccé bland vanligt folk. Ny marknad: Bepansrade bilar för svenssons.0 Plus

Fick benmärg av donator – nu har all hans sperma donatorns DNA. Blodcancer kan botas med stamcellstransplantation.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0