Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige ska värva "minst 1.000" aktivister

Publicerad 30 april 2018 kl 15.32

Inrikes. Alternativ för Sverige, AFS, planerar att rekrytera ett stort antal aktivister inför riksdagsvalet i höst. Målet är att samla över 1.000 personer, som bland annat ska hjälpa till att lägga ut valsedlar i vallokaler.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi bygger nu upp en lands­omfat­tande aktivist­organi­sation av ideella krafter som kommer att utgöra rygg­raden i partiets valrörelse, säger parti­ledaren Gustav Kassel­strand i ett pressmeddelande.

För två veckor sedan fick alla AFS-medlemmar ett mejl där de kunde anmäla sig som aktivister till valrörelsen. På bara några dagar var det över 300 som anmälde sig, enligt partiet.

Nu låter Alternativ för Sverige även sympatisörer i allmänhet ansöka om att bli aktivister.

"Under valrörelsen kommer aktivisterna att hjälpa partiet med såväl utåtriktad kampanj­verksamhet som internt organisa­toriskt arbete", skriver partiet.

På valdagen den 9 september ska flera miljoner valsedlar distribueras till tusentals vallokaler över hela landet.

Partiets mål är att ha minst 1.000 aktivister över hela landet på valdagen.

– Gammelpartierna har riggat valsystemet till sin egen fördel. De bedriver valkampanj med skattebetalarnas pengar och har sett till att de automatiskt får sina valsedlar utlagda i landets alla vallokaler. Då måste vi arbeta smartare och mer agilt än våra motståndare, säger Gustav Kasselstrand. 

– Vårt mål är att ha en utbyggd aktivistorganisation i landets samtliga valkretsar så att alla svenskar ska kunna ta del av partiets budskap under hela valrörelsen och hitta våra valsedlar i vallokalerna.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus