Amanda Lind ställde in debatt mot Åkesson

Publicerad 23 februari 2021 kl 19.43

Inrikes. I kvällens "Aktuellt" i SVT var det tänkt att kulturminister Amanda Lind (MP) skulle debattera "hat och hot" med SD-ledaren Jimmie Åkesson. Ministern har dock ställt in sin medverkan.

Gilla artikeln på Facebook

Jimmie Åkesson kommenterar själv nyheten om de inställda debatten på Twitter.

"Utgår från att den blir av vid senare tillfälle. För det är väl inte så att våra statsråd helst gapar högt i artiklar men avstår direkt debatt?" skriver han.

SD-ledaren syftar av allt att döma på den debattartikel av Amanda Lind som i söndags publicerades av Expressen. I artikeln uppger MP-ministern att hon utsätts för "hat och hot", något som hon beskyller SD för.

I SD:s webb-tv-kanal Riks säger Åkesson att även han och andra sverigedemokrater är utsatta för "hot och hat", både på internet och i andra sammanhang.

– Så har det varit under hela partiets existens och det är någonting som jag sällan, för att inte säga aldrig, har hört Amanda Lind eller Miljöpartiet prata om.

Han fortsätter:

– Det hade varit intressant att höra om hon ser någon skillnad där. Är det mer ok att hata och hota sverigedemokrater än att hota och hata en miljöpartist? Jag tycker inte det.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Skattefinansierad talboksinläsare somnade mitt i boken. Snarkade ljudligt under ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo.0