Sverige byter åsikt

Andersson: Vi borde ha protesterat mot Reinfeldts generösa invandringspolitik

Publicerad 30 september 2021 kl 10.27

Inrikes. Finansminister Magdalena Andersson (S) skyller Socialdemokraternas generösa invandringspolitik på att regeringen fått "ärva" den av Fredrik Reinfeldt (M). Men S borde ha protesterat när gränserna öppnades, erkänner hon i P1 Morgon idag.

Gilla artikeln på Facebook

När Miljöpartiet och Fredrik Reinfeldt öppnade gränserna satt Socialdemokraterna tysta. Och det är något som Andersson ångrar idag.

– Hur reagerade vi socialdemokrater då, när det skedde? Det kan man säkert reflektera över, om vi borde ha protesterat på ett annat sätt än vi gjorde.

– Jag tror alla politiska partier har ett ansvar för att vi hamnade i den situationen som vi hamnade i 2015. Det viktigaste är dock att vi nu har lagt om politiken och har en migrationslagstiftning som är betydligt mer restriktiv, som det har funnits ett brett stöd för i riksdagen och som jag bedömer kan vara långsiktigt hållbar, säger hon vidare till radion.

Andersson säger också att hon vill bekämpa gängen genom att sätta dit droganvändarna och "marknaden" för droger. På fråga från P1 Morgon erkänner hon dock att hon själv använt marijuana under en utlandsvistelse.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kristersson kritiseras för bostadsområde-uttalande efter Einár-mordet

Skotten föll i högbelånade Hammarby Sjöstad. Kristersson tycker det är "förfärligt" att brottsligheten nu har börjat nå "bostadsområden där helt vanliga familjer" bor.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.