Annie Lööfs familjeåterförening väntas skapa "ny flyktingström till Sverige"

Publicerad 18 maj 2019 kl 13.27

Inrikes. Annie Lööfs krav på generösare familjeåterförening för invandrare kan få allvarliga konsekvenser för landet. Det kan skapa en "ny flyktingström till Sverige" i sommar, då reglern träder i kraft, skriver Östra Småland.

Gilla artikeln på Facebook

För att ingå regeringsuppgörelsen med Socialdemokraterna krävde Centerpartiet generösare regler för familjeåterförening. Även Miljöpartiet ställde sig bakom kravet på en generösare invandring.

Så blev också fallet, och snart kommer konsekvenserna.

Reglerna, som träder i kraft i sommar, kan nämligen skapa en ny våg av invandring till Sverige.

Tidningen Östra Småland larmar om en "ny flyktingström till Sverige när de nya och betydligt generösare reglerna för familjeåterförening som är en del av januariavtalet mellan S, MP, C och L börjar gälla".

Kalmar kommun har därför börjat förbereda sig på att trycket på sådant som att ordna boenden till invandrarna kan komma att öka.

Tidningen påpekar också att asylinvandringen till Sverige ännu är stor. Förra året var det bara ett annat land i Europa, i relation till sin folkmängd, som beviljade fler asylansökningar än Sverige.

I år kommer 21.000 asylsökare, varav 1.200 så kallade ensamkommande. Men antalet anhöriginvandrare är betydligt högre, 59.000, en siffra som kan växa i och med Lööfs generösare politik. I sommar får även alternativt skyddsbehövande möjlighet till familjeåterförening, vilket gör att de kan hämta hit make, maka, sambo och minderåriga barn. Detta kan göra Sverige till ett av Europas mest generösa länder för anhöriginvandring, enligt Migrationsverket. Dessutom kan rätten till familjeåterförening även fungera som en morot för andra invandrare att ta sig till Sverige.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus