Annie Lööfs tiggare
Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Annie Lööf: Tiggare som stjäl från pensionärer är "utsatta människor"

Publicerad 6 augusti 2015 kl 22.27

Inrikes. Tiggare som stjäl från pensionärer är "utsatta människor" – det hävdar Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter.

Dela artikeln

Ett Facebookinlägg om hur en grupp tiggare stjäl plånboken från en 93-årig man i Göteborg har rört upp starka känslor på den sociala nätverkssajten. "Kräk! Döda ohyran istället" och "Ja ut med packet..dom hör inte hemma på våra gator i Sverige..", lyder ett par av de upprörda kommentarerna till inlägget.

Även Centerpartiets partiledare Annie Lööf reagerade under kvällen idag, men vände sig då istället mot alla dem som var upprörda över att en grupp tiggare gett sig på och bestulit en gammal pensionär. Istället för att bry sig om den äldre mannen tog C-ledaren tjuvarna i försvar och menade att de är "utsatta människor".

"Finns knappt ord att beskriva detta hat som visas öppet mot utsatta människor. Vidrigt räcker inte", skrev hon på Twitter.

Fria Tider har sökt Annie Lööf för en kommentar till hennes twitterutspel och för att fråga henne om hon inte har någon förståelse för att människor blir upprörda när en 93-årig pensionär blir bestulen av tjuvar.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur