Expo
Annika Strandhäll.

Annika Strandhäll: "Jag kommer alltid stötta Expo"

Publicerad 9 augusti 2020 kl 11.26

Politik. Den socialdemokratiska profilen Annika Strandhäll skänker pengar till vänsterextrema Expo. Det skriver hon på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Strandhäll har lagt upp en skärmdump som visar att hon under förmiddagen idag skickade 200 kronor till Expo via Swish.

"Jag kommer alltid stötta @StiftelsenExpo som försvarar det demokratiska samhället mot det hot som rasismen utgör. Rasism motverkas bäst genom att människor utrustas med kunskap om rasismens mekanismer, språk och organisering", skriver Strandhäll och avslutar med "Det borde alla göra."

Reaktionerna på Strandhälls gåva är blandade. Vissa tycker hon borde ha råd att skänka betydligt mer pengar, medan andra tycker det är fel att skänka pengar till en sådan organisation.

Annika Strandhäll är långt ifrån den första toppolitikern som offentligt meddelat att hon är med och finansierar Expo. Under valrörelsen 2018 skänkte Liberalernas dåvarande partiledare Jan Björklund hela 42.000 kronor till den vänsterextrema stiftelsen efter att ha auktionerat ut sin skjorta på Tradera.

Donationerna till trots utgörs huvuddelen av Expos intäkter av skattemedel och andra former av offentliga bidrag. Expo grundades under 90-talet ur miljön runt våldsbejakande Antifascistisk aktion (Afa) och var tänkt som en mer rumsren kamporganisation mot det man menar är rasism och fascism. Under den pågående coronakrisen har Expo bland annat spridit falsk propaganda åt regeringen.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill göra det brottsligt att "förneka folkmord"

Aviserar nya inskränkningar i yttrandefriheten. Kan även bli straffbart ifrågasätta "brott mot mänsk­ligheten och krigs­förbry­telser". 0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.