Asylmordet i Säffle

Asylsökare högg ihjäl kvinna i Säffle

Publicerad 19 februari 2016 kl 11.00
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En 42-årig asylsökande man anhölls igår kväll misstänkt för att ha knivmördat en kvinna i Säffle.
– I nuläget så är det en person som sitter frihetsberövad, berättar Värmlandspolisens spaningsledare Anders Forsman.

Gilla artikeln på Facebook

Larmet kom in till polisen vid middagstid igår sedan en kvinna i 30-årsåldern blivit svårt knivskuren i en lägenhet på Industrigatan. Kvinnan fördes till Centralsjukhuset i Karlstad men hennes liv gick inte att rädda.

– I nuläget så är det en person som sitter frihetsberövad, berättar Värmlandspolisens spaningsledare Anders Forsman för Fria Tider.

42-åringen är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Polisen vill inte kommentera misstankarna mot mannen, om det finns fler misstänkta eller om det finns några vittnen till mordet.

– Vi har inga kommentarer som vi kan lämna idag till dig överhuvudtaget, säger Forsman.

Enligt Migrationsverket ansökte den 42-årige mannen om uppehållstillstånd i Sverige den 8 september förra året. Myndigheten vill inte avslöja vilket land mannen kommer ifrån, men han har ett Mellanösternklingande namn.

42-åringen var sambo med den döda kvinnan och enligt medieuppgifter hade de dessutom två barn ihop. Kvinnans kropp ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

– Det är ju så att en kropp ska efter ett sådant här dåd föras till obduktion och den är inte gjord ännu, det blir först i nästa vecka, säger Anders Forsman.

Artikeln är rättad. Centralsjukhuset ligger i Karlstad.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0