Antirasister slog ner asiatisk journalist

Publicerad 30 juni 2019 kl 22.48

Utrikes. Vänsteraktivister i USA som demonstrerade mot rasism passade på att misshandla en journalist med asiatisk påbrå som försökte rapportera om händelsen. Det skriver Breitbart News.

Gilla artikeln på Facebook

Journalisten Andy Ngo, som är redaktör på nyhetssajten Quillette, var på plats och sände från en vänsterdemonstration i Portland i Oregon på lördagen.

En video från händelsen visar hur ett antal svartklädda vänsteraktivister plötsligt går till attack mot journalisten med slag och sparkar. De häller vätskor över honom och kastar saker på honom.

I en livesändning efteråt syntes Andy Ngo med blodiga sår i ansiktet.

– Jag blev precis misshandlad av folkmassan, mitt på gatan, utan att polisen ingrep. Var fan var ni? frågar han en polis.

Ngo hade inför demonstrationen uttryckt sin nervositet över att rapportera från platsen eftersom vänstergrupperna på sociala medier hade pekat ut honom som "en lokal islamofobisk journalist" och utlovat "fysisk konfrontation", skriver Breitbart.

Polisen har efter demonstrationen gripit tre vänsterextremister i 20-årsåldern. Enligt polisen har demonstranterna bland annat använt sig av milkshakes som innehåll snabbtorkande cement.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0