Araber åtalas för brutal våldtäkt – kidnappade kvinna under knivhot och våldtog henne

Publicerad 25 maj 2019 kl 15.03

Inrikes. Tre arabiska män åtalas nu för en brutal våldtäkt i Jönköping förra året, där kvinnan kidnappades och tvingades in i en bil under knivhot och sedan rånades och våldtogs.

Gilla artikeln på Facebook

Åtalet gällande den brutala våldtäkten i Jönköping i maj förra året har skapat ett par mindre notiser i SVT och SR.

Det var mellan den 10-11 maj vid Elmiavägen och Mässvägen i Jönköpings kommun som de tre nu åtalade männen under knivhot kidnappade en kvinna och knuffade in henne i en bil.

Männen kör sedan iväg bilen till en annan plats, där de bland annat våldtog kvinnan.

Enligt åtalet, som Fria Tider tagit del av, ska en av männen hållit en kniv mot kvinnans hals varpå de två andra dragit ned byxorna och trosorna på henne.

Männen ska sedan ha "tagit ett grepp runt målsägandens hals och i övrigt betvingat hennes motstånd med sin kroppstyngd och därefter genomfört ett vaginalt samlag med henne", skriver åklagaren i sin gärningsbeskrivning.

Efteråt rånade de också kvinnan på 10.000 kronor samtidigt som de höll kniven mot hennes hals. Sedan "har målsäganden körts till annan plats och där kastats ut ur bilen", står det i stämningsansökan.

"Gärningen är att bedöma som grov med hänsyn till att våldet och hotet varit av särskilt allvarlig art, att fler än en förgripit si> på offret eller på annat sätt deltagit i övergreppet och att gärningsmännen med hänsyn till tillvägagångssättet eller annars visat särskild hänsynslöshet och råhet", anser åklagaren.

Gärningsmännen är tre invandrare, varav två är födda 1998 och den tredje 1999. Två har tolkbehov på arabiska. En av männen uppges vara "statslös", en är medborgare i Syrien och en är svensk medborgare. Åklagaren yrkar att männen som saknar svenskt medborgarskap ska utvisas ur landet.

Högsta domstolen har nyligen stoppat utvisningar av våldtäktsmän som har vistats i Sverige i mer än fyra år.

Alla tre åtalas för människorov, grov våldtäkt och rån. De åtalas vid Göteborgs tingsrätt, då två också anklagas för annan brottslighet där.


Nyheter från förstasidan

Miljoner Hongkongbor ska erbjudas brittiskt medborgarskap

Boris Johnson öppnar för massivt kinesinflöde. "Vi ska omedelbart gå vidare för att de ska få den här möjligheten."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0