Asylsexmobb i Finland

Arabisk nyårsmobb även i Helsingfors

Publicerad 7 januari 2016 kl 17.03

Utrikes. Precis som i Köln samlades ett tusental arabiska asylsökare vid järnvägsstationen i Helsingfors under nyårsnatten. Nu framkommer det att polisen fått in en rad anmälningar om ofredande i samband med det.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Ilkka Koskimäki vid polisen uppstod trakasserier "i större skala" i samband med att asylsökarna, som framför allt kommer från Irak, samlades på platsen vid 23-tiden på nyårsnatten.

– Polisen har fått information om tre fall av ofredande av vilka två har polisanmälts. Senare visade det sig att det hade förekommit fall av trakasserier i större skala i centrum av Helsingfors. Polisen beklagar att fallen uppdagades först senare och att anmälningar inte genast gjordes till de poliser och ordningsvakter som patrullerade området, säger Koskimäki till svenska Yle.

Strax före nyår greps dessutom sex irakier på asylboendet Aavaranta i Kyrkslätt misstänkta för "offentlig uppmaning till brott" inför nyårsfirandet i Helsingfors. Tysk och finsk polis samarbetar nu för att ta reda på om de gripna kan ha haft något samröre med sexmobben i Köln.

Idag framkom att 15 asylsökare, varav 14 från Syrien, har gripits för de omfattande sexattackerna som upp till tusen araber misstänks ha deltagit i i samband med nyårsfirandet i Köln. Över 100 kvinnor har anmält att de blivit överfallna. Liknande attacker skedde även i Stuttgart, Frankfurt, Hamburg och i svenska Kalmar.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0