Daniel Helldén (MP) t.v. trafikborgarråd Stockholms stad, en av dem som skrivit under debattartikeln.

Arga MP-toppar påstår Löfven "kopierat" SD:s invandringspolitik

Hänvisar till Astrid Lindgren

Publicerad 2 juli 2020 kl 17.09

Inrikes. Delar av partieliten inom Miljöpartiet rasar nu mot Socialdemokraternas förslag att införa en påstådd restriktiv invandringspolitik. Förslaget är i princip en kopia av Sverigedemokraternas politik, hävdar de på Expressen Debatt.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Miljöpartiet har nu Moderaterna och Socialdemokraterna lämnat sina förslag på hur Sveriges framtida invandringspolitik ska se ut.

Och det gör MP rosenrasande, eftersom de anser den vara för restriktiv. Bland annat handlar det om ett volymmål för hur många asylsökare som ska få komma hit.

En sådan politik bryter mot asylrätten, hävdar de.

40 region- och kommuntoppar inom Miljöpartiet har nu skrivit en upprörd debattartikel i Expressen där de uppmanar "rakryggade socialdemokrater" att resa sig mot S-ledningen. Enligt MP-politikerna har S och M i princip snott Sverigedemokraternas politik.

"Vad de föreslår är i det närmaste samma migrationspolitik som Sverigedemokraterna gick till val på 2010", skriver de i Expressen.

Miljöpartisterna påstår att Stefan Löfven så sent som för några år sedan krävde en offentlig ursäkt när Moderaterna lyfte frågan om volymmål. Men nu bedriver han alltså samma politik själv.

Enligt MP-topparna har det skett något slags paradigmskifte i Sverige, där politiska åsikter som tidigare inte var acceptabla att uttrycka nu drivs av de två största partierna.

Miljöpartisterna hänvisar till Astrid Lindgren och hennes roman "Bröderna Lejonhjärta" där karaktären Jonatan säger att "Det finns saker som man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort!".

De hänvisar också till Olof Palmes uttalande om att demokratiska beslut kan frambringa "världens elände". Och det är vad som kommer hända om Sverige minskar invandringen. Likaså kommer den "internationella solidaritet" som Palme stod för gå förlorad, påstår de.

MP-politikerna säger att det finns 80 miljoner flyktingar i världen och att "klimatförändringar" lär skapa ännu fler asylströmmar i framtiden. Då kan inte Sverige säga nej till att ta emot dem som behöver komma hit, är deras ståndpunkt. Sverige är ju ett av "världens rikaste och fredligaste länder", hävdar de och har därmed, enligt miljöpartisterna, möjlighet att fylla landet med ännu fler invandrare.

"Vi vädjar nu till våra socialdemokratiska kolleger ute i landets kommuner och regioner att stå upp mot er partiledning och kräva en human migrationspolitik. Vi ber er att visa att solidariteten ännu lever inom socialdemokratin. Utan era röster så blir solidariteten inom Socialdemokraterna inget annat än en illusion", avslutar de sin artikel.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0