Nockeby, genrebild.

Arm från en människa hittades vid grävarbete i Stockholm – polisen utreder mord

Publicerad 21 oktober 2020 kl 13.52

Inrikes. En arm från en människa hittades under tisdagen i samband med ett grävningsarbete i Nockebyhov i Stockholm. Det berättar Stockholmspolisens presstalesman Mats Eriksson för Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid lunchtid på tisdagen som polisen fick larm från grävningsarbetare i Nockebyhov i västra Stockholm om att de hittat något de tyckte såg ut som en mänsklig kroppsdel i marken.

Området spärrades av och den misstänkta kroppsdelen togs om hand för att utreda om det rörde sig om en mänsklig kvarleva eller inte. Under tisdagskvällen letades området igenom av tekniker och hundpatrull. Och nu är polisen säker på att den misstänkta kroppsdelen verkligen kommer från en människa.

– Jag pratade precis med utredarna och vi har kommit fram till att det är en mänsklig kroppsdel. Nu jobbar vi med att fastställa identiteten på den mänskliga kroppsdelen, berättar polisens presstalesman Mats Eriksson för Fria Tider.

– Måste vi använda DNA så kommer det ta längre tid. Använder vi andra metoder kan vi sannolikt få svar tidigare, om det går att matcha med de system vi har, pass och allt möjligt.

Vad är det för kroppsdel ni har hittat?

– Det är en arm, därför har vi möjlighet att ta fingeravtryck.

Om armen kan matchas mot en person med hjälp av fingeravtryck hoppas polisen få fram en identitet redan innan veckan är över. I annat fall kommer det ta betydligt längre tid.

Mats Eriksson är noga med att understryka att platsen som armen hittades på är en fyndplats, inte en brottsplats. Han kan inte svara på hur länge armen legat i marken, men man tror att det inte rör sig om en jättelång tidsperiod eftersom teknikerna talar om att kunna få fram fingeravtryck från den.

– Jag utgår ifrån att den inte är från Stockholms blodbad i alla fall, säger Mats Eriksson.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0