Henrik Arnstad
Henrik Arnstads bok "Älskade fascism" gavs ut av Norstedts förlag.

Henrik Arnstad skyller bombhot på SD

Publicerad 5 augusti 2015 kl 19.18

Inrikes. Norstedts förlag utrymde tidigare idag sina lokaler i Stockholm efter att ha mottagit ett bombhot. Vem som ligger bakom hotet är oklart, men enligt DN-profilen Henrik Arnstad, 48, kan det vara Sverigedemokraterna som har varit i farten igen.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen fick vid halv tio-tiden på onsdagsförmiddagen larm om att någon hotat att spränga Norstedts förlagsbyggnad på Riddarholmen i Stockholm. Enligt inringaren skulle det "smälla" klockan 11, skriver Svenska Dagbladet.

Förlaget valde att på egen hand utrymma lokalen, men klockan 10:48 bedömde polisen hotet som oseriöst efter att ha pratat med personal och sökt igenom platsen.

– På vilket sätt de fick fram att det var oseriöst framgår inte riktigt, men jag tolkar det som att de har pratat med personerna som har pratat med inringaren, säger Patrik Branting-Eriksson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till Fria Tider.

Journalisten Henrik Arnstad, som har fått en bok om "fascism" utgiven av Norstedt, misstänker att Sverigedemokraterna kan ha något att göra med hotet.

"Okänt vilka som ligger bakom. SD?" skriver 48-åringen, som studerar historia vid Stockholms universitet, på Twitter.

Polisen har dock inga misstankar om vilka motiv som legat bakom brottet.

– Jag tror man forskade lite kring det. Man kollar ju med andra instanser och med Säpo, ifall de känner till något. Men jag tror inte de fick fram någonting, säger Patrik Branting-Eriksson.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0