Henrik Arnstad
Henrik Arnstad.

Arnstad: Stoppa SD med ökad invandring

Publicerad 3 september 2015 kl 19.12

Inrikes. Om Sverige ytterligare ökar invandringen från tredje världen så kommer folk att sluta rösta på Sverigedemokraterna. Det hävdar DN-profilen Henrik Arnstad i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

I sin artikel uppger sig den 48-årige historiestudenten krossa fem olika myter om invandringen med hjälp av "vetenskap".

Ett vanligt påstående är att svenskar som röstar på SD gör det för att de anser att invandringen är för stor. Den myten krossar Arnstad genom att hänvisa till vänstersociologen Mikael Hjerm vid Umeå universitet.

För att minska stödet för SD vore det tvärtom bra att öka invandringen från tredje världen ytterligare, enligt DN-profilen.

"Det bästa sättet att minska rasism skulle – i så fall – vara att fortsätta ta emot många flyktingar, eller kanske till och med öka mottagningen. Ju fler utlandsfödda som existerar i samhället, desto större chans till interaktion mellan dessa och infödda medborgare", skriver Henrik Arnstad.

En annan myt som Arnstad tar upp är att personer som röstar på SD inte skulle vara rasister.

"Forskningen visar att de flesta som röstar på rasistiska partier gör det av samma skäl, som gäller för alla partier: väljarna uppskattar partiets politik, i detta fall specifikt rasismen", konstaterar han.

Henrik Arnstad krossar också myten om att Sverige inte tidigare i historien var en mångkultur genom att hänvisa till att vi under andra världskriget tog emot flyktingar från våra närmsta grannländer.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Stockholmspolisen grep 75 sexköpare

Slog till i city och närförorterna.. Männen ska få "hjälp sluta köpa sex" på särskild mottagning.0 

Kvinna döms för mord på sambon

Friades i tingsrätten.. 50-årige företagaren från Hallstahammar försvann spårlöst.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0