Henrik Arnstad
Henrik Arnstad.

Arnstad: Stoppa SD med ökad invandring

Publicerad 3 september 2015 kl 19.12

Inrikes. Om Sverige ytterligare ökar invandringen från tredje världen så kommer folk att sluta rösta på Sverigedemokraterna. Det hävdar DN-profilen Henrik Arnstad i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

I sin artikel uppger sig den 48-årige historiestudenten krossa fem olika myter om invandringen med hjälp av "vetenskap".

Ett vanligt påstående är att svenskar som röstar på SD gör det för att de anser att invandringen är för stor. Den myten krossar Arnstad genom att hänvisa till vänstersociologen Mikael Hjerm vid Umeå universitet.

För att minska stödet för SD vore det tvärtom bra att öka invandringen från tredje världen ytterligare, enligt DN-profilen.

"Det bästa sättet att minska rasism skulle – i så fall – vara att fortsätta ta emot många flyktingar, eller kanske till och med öka mottagningen. Ju fler utlandsfödda som existerar i samhället, desto större chans till interaktion mellan dessa och infödda medborgare", skriver Henrik Arnstad.

En annan myt som Arnstad tar upp är att personer som röstar på SD inte skulle vara rasister.

"Forskningen visar att de flesta som röstar på rasistiska partier gör det av samma skäl, som gäller för alla partier: väljarna uppskattar partiets politik, i detta fall specifikt rasismen", konstaterar han.

Henrik Arnstad krossar också myten om att Sverige inte tidigare i historien var en mångkultur genom att hänvisa till att vi under andra världskriget tog emot flyktingar från våra närmsta grannländer.


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Höll gränsen i 40.000 år. Det visar ny forskning om européernas historia.0 Plus

Nyheter från förstasidan

HBTQ-jurister tar strid med Alternativ för Sverige

Högerparti kräver skadestånd för valsabotage. Specialister på sexuella avvikelser kallas in för att försvara vänsteraktivisterna.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Jan Tullberg om rekryteringen. "Geten är inte lämplig som trädgårdsmästare."0 

Vetenskap

Längre amning kan motverka fetma. "Riskgener" kan vara fördelaktiga vid rätt förutsättningar.0 

Hjärnans utveckling kartlagd in i minsta detalj. Svenska forskarnas framsteg.0 

Kultur

Offspringtrummis vägrade ta vaccin – sparkas. Pete Parada får inte vara med i bandet längre.0