Våldtäkten på Espresso House

Asylsökare våldtog kvinna på kafé

Publicerad 18 september 2015 kl 15.02

Inrikes. En 20-årig asylsökare av afrikansk härkomst häktades igår av tingsrätten misstänkt för en fräck våldtäkt på ett kafé i Skellefteå i söndags. Mannen, en invandrare från Mali, är på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit sitt offer på en toalett tillhörande kaféet.

Gilla artikeln på Facebook

Brottet inträffade dagtid i centrala Skellefteå och enligt uppgift finns det ingen tidigare relation mellan den våldtäktsmisstänkte och kvinnan. Mannen kunde gripas på en ort utanför Skellefteå i måndags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

Åklagaren begärde mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. Tingsrätten gick i torsdags med på åklagarens begäran och häktade 20-åringen fram till den 1 oktober.

Den maliske medborgaren är sedan tidigare dömd för våldsbrott. För två år sedan lagfördes han av domstolen för en misshandel mot en annan invandrare på det asylboende som han fortfarande är folkbokförd på.

Artikeln är uppdaterad.

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0