En av Viking Lines färjor.

Åtal: Gruppvåldtog kvinna med ölburk på Finlandsfärja

Publicerad 3 november 2023 kl 12.58

Utrikes. Två irakier åtalas för grov våldtäkt mot en kvinna ombord på en Finlandsfärja. Dådet ska ha varit särskilt hänsynslöst – bland annat ska duon enligt åtalet fört in en ölburk i kvinnans underliv.

Dela artikeln

Det var enligt åtalet i september som männen överföll kvinnan i en hytt på Viking Lines färja – och gruppvåldtog henne brutalt.

I samband med våldtäkten ska bland annat ha fört in en ölburk vaginalt i målsäganden samt använt andra föremål vaginalt och analt.

Dessutom misshandlades och utsattes kvinnan för upprepade våldshandlingar under händelsen.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en förgripit sig på målsäganden och då gärningsmännen genom tillvägagångssättet visat särskild hänsynslöshet och råhet", skriver åklagaren enligt Expressen.

Kammaråklagare Emma Svedberg anser att gärningsmännen utnyttjade att kvinnan befann sig i en särskilt utsatt situation, i ett trångt utrymme som hon svårligen kunde ta sig ifrån.

Männen, som är medborgare i Irak och är 36 respektive 32 år, åtalas även för ringa narkotikabrott, då de använde kokain ombord på färjan.

Åklagaren yrkar att den ena av männen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända på livstid, skriver Expressen.


Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.