"Ausländer raus" – trenden sprider sig i Tyskland

Scrolla för video...

Publicerad 28 maj 2024 kl 12.17

Utrikes. Trenden att sjunga "Ausländer raus" (ut med invandrarna) sprider sig som en löpeld genom Tyskland – till makthavarnas stora förfäran.

Dela artikeln

Den grupp välbärgade unga tyskar på ön Sylt som sjöng om att skicka hem invandrare har väckt ramaskri inom det tyska etablissemanget.

Flera involverade har omedelbart blivit av med sina jobb. De har också hängts ut som nazister i media och utreds för åsiktsbrott.

Men händelsen ser ut att ha satt igång en trend som den tyska staten kan få svårt att hantera. "Ausländer raus" är på väg att bli ett slagord för dissidenter som tröttnat på invandringen.

Videor sprids nu från olika håll i Tyskland med folkmassor som – trots det öde som drabbade sällskapet på Sylt – fortsätter att sjunga "Ut med invandrarna! Tyskland år tyskarna!" till tonerna av 90-talshiten "L'Amour Toujours".

Ett exempel som uppmärksammas i tysk media skedde i Löningen i Niedersachsen, där dansande människor i ett proppfullt öltält stämde upp till tonerna i "Ausländer raus":


Nyheter från förstasidan

Här är romernas springnota på 82.000 kronor

Julbordet i Malmö var bara toppen av ett isberg. Visade sig ha begått en massa liknande bedrägerier – för miljonbelopp.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.