Australien stänger Melbourne på nytt

Publicerad 7 juli 2020 kl 10.52

Utrikes. Australien stänger gränsen mot delstaten New South Wales och försätter återigen Melbourne samt storstadsområdet runtom i total lockdown. Detta sedan 200 nya coronafall upptäckts i storstadsområdet på ett dygn, rapporterar Channel 9 News.

Gilla artikeln på Facebook

– Det finns helt enkelt inget alternativ, förutom tusentals och återtusentals fall och många döda, säger delstaten Victorias premiärminister Daniel Andrews i ett tv-tal på tisdagsmorgonen svensk tid.

Australien har hittills klarat coronakrisen bra med endast 106 döda och 8.500 smittade. Ledande experter har samtidigt varit djupt kritiska mot Sverige, där smittan hittills har fått härja fritt med nära 5.500 dödsoffer till följd, i ett försök att skydda ekonomin och bostadsmarknaden från konsekvenserna av en nedstängning.

Den australiensiska bioskydds­chefen Raina MacIntyre jämförde tidigare i våras Sveriges strategi med eugeniken på 1920 och 30-talet.

– Det finns etiska aspekter av den här idén med att offra svaga grupper för de unga och friskas bästa. För mig har det en konnotation av eugenik, sade MacIntyre bland annat.

Stockholm hade under gårdagsdygnet ca 600 nya bekräftade fall. Någon nedstängning av Stockholmsområdet har dock aldrig varit aktuell i Sverige.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0