Avhoppade SD-araber till S

Publicerad 1 november 2012 kl 01.05

Inrikes.Inför valet 2010 värvade Sverigedemokraterna ett antal kristna araber i Södertälje. Nu hoppar araberna av – till Socialdemokraterna.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt araberna själva har de blivit dåligt behandlade under sin tid i partiet. Nu välkomnas de istället med öppna armar av Socialdemokraterna i Södertälje.

En av avhopparna är Nader Helawi. Till TV4 säger han att han blivit nedtystad och allmänt ignorerats under sin tid i SD.

Den kontroversielle SD-gruppledaren i Södertälje, Tommy Hansson, menar istället att araberna "behandlats bättre" än svenskarna i partiet.

Det var inför valet 2010 som SD-ledningen upprörde rejält i de egna leden när de bestämde sig för att satsa på röstfiske bland kristna irakier i Södertälje. Värre blev det när en video lades upp på den arabiska hemsidan batnaya.net, där man kunde se SD:s partiledare Jimmie Åkesson lova irakierna en ”ganska stor” kristen arabisk invandring förutsatt att de hjälpte partiet att minska den muslimska invandringen.

Att Helawi och andra avhoppade irakier under sin tid i SD de senaste åren aggressivt propagerat mot islam och homosexualitet var uppenbarligen inget större problem för den lokala S-avdelningen.

Yilmaz Kerimo, ordförande för Socialdemokraterna i Södertälje lovar ändå att man kommer att hålla ett "vakande öga" på de nytillkomna araberna.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Trump Jr uppmanar till bojkott av sociala mediejättar

Gör Telegram till sin primära plattform.. "Jag vill ha en plats där idéer konkurrerar med varandra."0 

SMHI klass 3-varnar för snökaos i Västerbotten

Högsta varningsklassen.. Kan störa elförsörjning och telekommunikationer.0 

Regeringen "ställer om" Sverige till "klimatekonomi"

Presenterar hundra olika åtgärder.. "Vi lägger grunden för en långsiktig och hållbar omställning av samhället."0 

Vetenskap

Harvardprofessorn: Mystiska föremålet som passerade jorden var farkost från utomjordisk civilisation. Kan ha skickats för att studera jorden: "Vi kan identifiera artificiella objekt"0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0