Avhoppade SD-araber till S

Publicerad 1 november 2012 kl 01.05

Inrikes.Inför valet 2010 värvade Sverigedemokraterna ett antal kristna araber i Södertälje. Nu hoppar araberna av – till Socialdemokraterna.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt araberna själva har de blivit dåligt behandlade under sin tid i partiet. Nu välkomnas de istället med öppna armar av Socialdemokraterna i Södertälje.

En av avhopparna är Nader Helawi. Till TV4 säger han att han blivit nedtystad och allmänt ignorerats under sin tid i SD.

Den kontroversielle SD-gruppledaren i Södertälje, Tommy Hansson, menar istället att araberna "behandlats bättre" än svenskarna i partiet.

Det var inför valet 2010 som SD-ledningen upprörde rejält i de egna leden när de bestämde sig för att satsa på röstfiske bland kristna irakier i Södertälje. Värre blev det när en video lades upp på den arabiska hemsidan batnaya.net, där man kunde se SD:s partiledare Jimmie Åkesson lova irakierna en ”ganska stor” kristen arabisk invandring förutsatt att de hjälpte partiet att minska den muslimska invandringen.

Att Helawi och andra avhoppade irakier under sin tid i SD de senaste åren aggressivt propagerat mot islam och homosexualitet var uppenbarligen inget större problem för den lokala S-avdelningen.

Yilmaz Kerimo, ordförande för Socialdemokraterna i Södertälje lovar ändå att man kommer att hålla ett "vakande öga" på de nytillkomna araberna.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0