Bara floskler i Löfvens "Tal till nationen"

Publicerad 22 mars 2020 kl 21.28

Inrikes. Alla har ett ansvar för att vidta åtgärder för att stoppa smittspridningen i Sverige, utom möjligen regeringen. Det var huvudbudskapet under Stefan Löfvens så kallade "Tal till nationen" ikväll.

Gilla artikeln på Facebook

Statsministern presenterade som väntat inte en enda ny åtgärd som regeringen har tänkt vidta mot virusspridningen. Däremot uppmanade Stefan Löfven svenskarna att vidta en rad egna åtgärder och följa Folkhälsomyndighetens råd.

– Ingen ska gå till jobbet med symtom. Ung eller gammal, fattig eller rik, det spelar ingen roll. Alla ska göra sin del, sade Stefan Löfven.

Att Sverige i princip är ensamma i hela världen om att inte vidta några nämnvärda åtgärder mot spridningen av viruset motiveras bland annat av oron för konsekvenserna på finansmarknaden. Flera borgerliga debattörer har under veckan argumenterat öppet för att regeringen bör låta ett stort antal människor dö i syfte att rädda det nordiska landets tillgångsbubblor på aktie- och bostadsmarknaden.


Nyheter från förstasidan

Stockholms sjukhus överfulla inom en vecka

Interna dokumenten från Region Stockholm. Läkare ska snabbutbildas via nätet för att vårda döende i deras hem.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0