Bara floskler i Löfvens "Tal till nationen"

Publicerad 22 mars 2020 kl 21.28

Inrikes. Alla har ett ansvar för att vidta åtgärder för att stoppa smittspridningen i Sverige, utom möjligen regeringen. Det var huvudbudskapet under Stefan Löfvens så kallade "Tal till nationen" ikväll.

Gilla artikeln på Facebook

Statsministern presenterade som väntat inte en enda ny åtgärd som regeringen har tänkt vidta mot virusspridningen. Däremot uppmanade Stefan Löfven svenskarna att vidta en rad egna åtgärder och följa Folkhälsomyndighetens råd.

– Ingen ska gå till jobbet med symtom. Ung eller gammal, fattig eller rik, det spelar ingen roll. Alla ska göra sin del, sade Stefan Löfven.

Att Sverige i princip är ensamma i hela världen om att inte vidta några nämnvärda åtgärder mot spridningen av viruset motiveras bland annat av oron för konsekvenserna på finansmarknaden. Flera borgerliga debattörer har under veckan argumenterat öppet för att regeringen bör låta ett stort antal människor dö i syfte att rädda det nordiska landets tillgångsbubblor på aktie- och bostadsmarknaden.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0