Barack Obama lanserar kampanj för svarta

Publicerad 4 februari 2012 kl 00.46

Utrikes.President Obama lanserar kampanj för att få svarta att rösta på honom. Nämner specifikt minoritetssatsningar som kommit den svarta befolkningsgruppen till godo.

Gilla artikeln på Facebook

kampanjhemsidan för den nya satsningen nämns till exempel olika minoritetssatsningar som genomförts under Obamas tid vid makten. Nu i februari i USA firar man storheten hos de amerikaner som har sitt ursprung i afrika söder om Sahara i något som kallas "Black History Month". Obama tycker därför det är extra lämpligt att lansera kampanjen nu. Obama förklarar bland annat att han är tacksam över det engagemang som studenter på college och universitet som historiskt sett dominerats av svarta "HBCU-lärosäten" visade inför hans första valkampanj och förklarar att han under sin presidentperiod inlett en riktad satsning på 2.5 miljarder dollar på dessa lärosäten för att det ska kunna bli lättare för svarta att studera på universitet. I valet 2008 fick Obama en mycket stor majoritet av de svartas röster.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

David Gilmours samling under klubban i New York. Pink Floyds sångare och gitarrist säljer sina instrument i århundradets gitarrauktion.0 

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0