Bards attack mot BLM: Beter sig som islamister

Publicerad 15 juni 2020 kl 14.02

Inrikes. Alexander Bard går nu till nya attacker mot Black lives matter. Han tycker de liknar stalinister och islamister. Det är den farligaste rörelsen som finns just nu med sina krav på att förinta det västerländska kulturarvet, skriver han på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

I helgen tvingades Alexander Bard lämna TV4 på grund av ett kritiskt Twitter-inlägg om vänsterextrema Black lives matter.

Vänstern rasade mot inlägget och anklagade honom bland annat för "rasism", på grund av att han uppmanade afroamerikaner att arbeta och sköta sina liv i stället för att leva på bidrag.

Senare uppmanade han även individer ur alla andra folkgrupper att göra detsamma.

På måndagen fortsätter han sina attacker mot den vänsterextrema rörelsen, vars "demonstrationer" i flera länder – påhejade av media – slutat i upplopp, våld, förstörelse och hat mot vita.

Bard jämför nu BLM med bland annat blodbadet efter franska revolutionen på 1700-talet.

"Black Lives Matter har blivit den rousseauiska lynchmobben i vår tid. Genom att inte veta någonting och vägra veta någonting om sin egen och andras historia är BLM den farligaste formen av totalitarism, som snabbt reducerar sig till nästa form av stalinism och islamism", skriver han på Twitter på måndagen.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0