Barn våldtogs under skoltid på skola i Gävle

Publicerad 2 april 2021 kl 15.59

Inrikes. En 19-åring har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn efter en händelse på Sofiedalskolan i Gävle under gårdagen. Det uppger Åklagarmyndigheten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax efter lunch igår som polisen informerade om att ett grovt brott inträffat på en skola i stadsdelen Valbo i Gävle. Med anledning av brottet, som uppges ha inträffat under skoltid under torsdagen, spärrades en del av skolan av.

Under gårdagskvällen gick polisen ut med att det rörde sig om ett sexualbrott. Och idag meddelar Åklagarmyndigheten att brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn.

– En 19-årig man anhölls klockan 23 igår, torsdag, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, berättar Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst för Fria Tider.

– Den misstänkte mannen greps av polis klockan 21:30.

Den anhållne mannen är inte anställd på skolan. Öberg har inga uppgifter om det utsatta barnets ålder, kön eller eventuella relation till gärningsmannen.

Enligt medieuppgifter inträffade våldtäkten på Sofiedalskolan. På skolan går elever från förskoleklass till årskurs 9, samt elever i grundsärskolan från årskurs 6 till 9.

Åklagaren har nu fram till söndag klockan tolv på sig för att fatta beslut om eventuell häktningsframställan.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0