Asylkaoset
Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson.

Beskedet: Asylsökare får sova utomhus

Publicerad 13 november 2015 kl 17.22

Inrikes. På grund av den akuta bostadsbristen kan asylsökare redan i helgen bli tvungna att sova utomhus, meddelar Migrationsverket.

Gilla artikeln på Facebook

– Barnfamiljer kommer att undantas, men vuxna ensamma män kan komma att få sova ute, säger Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson till Aftonbladet.

Myndigheten slutade för några dagar sedan att redovisa daglig statistik över antalet asylsökare på sin hemsida. Men idag kom en uppdatering som visar att asylinvandringen fortsätter i samma takt som tidigare.

På torsdagen, då regeringen införde gränskontroller, sökte 1.676 personer asyl i Sverige. Ungefär hälften av dem var från Afghanistan.

Bakgrunden till det kraftigt ökade antalet afghanska asylsökare är att den tyska regeringen har börjat massrepatriera så kallade flyktingar till Afghanistan med hänvisning till att det inte råder någon allvarlig väpnad konflikt i landet.

En stor del av de afghanska asylsökare som kommer till Sverige påstår sig vara under 18 år och behandlas därför som ensamkommande flyktingbarn.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0