USA-kravallerna

"Beväpnade rednecks" tar över gatorna i Minneapolis för att stoppa plundringen

Publicerad 29 maj 2020 kl 07.12

Utrikes. Vita män som beskriver sig själva som "tungt beväpnade rednecks" har gett sig ut på gatorna i Minneapolis för att stoppa vandalism och plundring. Det rapporterar Minnesota reformer i ett internationellt uppmärksammat reportage.

Gilla artikeln på Facebook

Lokaltidningens reporter Max Nesterak har intervjuat två av männen, 35-årige Stephen som inte vill uppge sitt efternamn och Michael Solomon.

– Vi är fria amerikaner, förklarar Michael Solomon i reportaget.

Michael tror att deras närvaro på gatorna har en lugnande effekt eftersom polisen då inte har våldsmonopol.

– Polisen är mindre benägen att försöka kränka människors rättigheter när det finns andra beväpnade amerikaner med dem, menar han.

– Det är på tiden att några tungt beväpnade rednecks står sida vid sida med sina medmänniskor.

De båda männen intervjuas utanför en butik som utsatts för vandalism, och där ägare och personal beväpnat sig för att att hålla vandaler och plundrare borta. När de såg alla näringsidkare som drabbas av plundringen och förstörelsen bestämde sig de båda männen för att hjälpa till.

– De försöker hålla plundrare borta för polisen kan inte ta sig fram hit, säger Stephen och pekar mot butiken.

– Jag tänkte att innan det fanns poliser fanns bara amerikaner. Så här är vi nu, fortsätter han.

Stephen och Michael understryker att de vill se rättvisa skipas för George Floyd, som omkom vid ett polisingripande för fyra dagar. Den afroamerikanske mannens död har varit den tändande gnistan till de senaste dagarnas rasrelaterade kravaller i staden. Reportaget med Stephen och Michael har fått stor internationell spridning och uppmärksammats av bland andra Daily Mail och The Sun.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.