Islam leder till fler våldtäkter, hävdar en sverigedemokrat som nu står åtalad för det uttalandet. På bilden en moské i Kairo, där ett mycket stort antal sexuella övergrepp ägde rum på Tahrirtorget förra året.

Beviset i rätten: "Muslimer våldtar 20 gånger mer än svenskar"

Publicerad 7 maj 2014 kl 17.49

Inrikes. Imorgon faller domen mot sverigedemokraten Michael Hess från Karlskrona, som åtalats för hets mot folkgrupp efter att ha kopplat samman islam med våldtäkter. Som bevis för sin oskuld har Hess lämnat in forskning som visar att män från muslimska länder är mycket kraftigt överrepresenterade när det gäller sexualbrott, rapporterar Dispatch International.

Gilla artikeln på Facebook

Åtalet gäller en Facebook-kommentar som politikern skrev till en artikel på Aftonbladet som handlade om kvinnor som våldtagits på Tahrirtorget i Kairo.

"När ska ni journalister inse att det är djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära. Finns ett stort samband mellan våldtäkter i Sverige och antalet invandrare från MENA länder", skrev Michael Hess i kommentaren, som  postades den 9 juli förra året.

Enligt åklagaren har SD-politikern gjort sig skyldig till åsiktsbrottet "hets mot folkgrupp", eftersom han uttryckt sig nedsättande om gruppen muslimer.

Som bevis för att påståendet faktiskt stämmer har Hess lämnat in en sammanställning av forskningsresultat som visar att män med härkomst från muslimska länder är kraftigt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, rapporterar Dispatch International.

I materialet finns siffror från Brå som visar att antalet våldtäkter ökat lavinartat i takt med mångfalden. Närmare bestämt sker idag mer än sex gånger fler våldtäkter årligen jämfört med i början av 1980-talet.

Michael Hess har låtit riksdagsmannen Richard Jomshof (SD) göra en sammanställning av de studier som gjorts av våldtäktsmännens härkomst sedan 1990. Studierna visar att invandrare redan för 20 år sedan stod för en absolut majoritet av de lagförda våldtäkterna i Sverige.

När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.

"Gemensamt för dessa länder är att den helt dominerande religionen är islam. Med tanke på detta blir det svårt för Blekinge tingsrätt att döma Michael Hess för hets mot folkgrupp", skriver Dispatch International.


Nyheter från förstasidan

Sverige göder sina oligarker näst mest i världen

Nya siffror från Financial Times. "Den mest övergödda finns – hör och häpna – i Sverige".0 

Ekonominyheter

Företagare ska kunna dömas för bidragsbrott

Utskottsinitiativ mot bidragsfusk.. Nu ska bidragsbrottslagen även omfatta statliga stöd till företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Sultani berättar själv i förhör. Men ändå åtalas mannen inte för terroristbrott.0 

Mer från Inrikes

SD-kravet: Hissa Israels flagga över Rosenbad

Vill se främmande statens fana på Sveriges regeringskansli.. "Björn Söder har skickat in en begäran om detta till regeringen."0 

Vaccinet "märks inte". Majoriteten av de vårdade över 65 har fått vaccin.0 

Vetenskap

Ny månbas första steg mot resor till mars. Resan till mars tar tre år.0 

Rasbiologiska institutet 100 år – så rätt hade de. Skälldes ut – för korrekta teorier.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus