Polisens bilder på Mohammed, infällda till vänster. Görvälns badplats, där flickan höll på att bli våldtagen.

Bilvåldtäkten misslyckades – då stalkade han 14-årigen och kallade henne "hora"

Publicerad 26 april 2017 kl 19.05

Inrikes. Grovt kriminelle Mohammed tvingade in en 14-årig flicka i en bil och försökte våldta henne – men misslyckades. Efter våldtäktsförsöket valde han att istället att förfölja flickan, brutalt misshandla henne och kalla henne för "hora". Nu har mannen dömts till ungdomsvård.

Gilla artikeln på Facebook

Natten mellan den 30 och 31 januari 2016 tvingade 18-åriga Mohammed en 14-årig flicka in i en bil genom att knuffa och dra i henne. Bilen körde från Jakobsbergs station till Görvälns badplats i Järfälla.

När bilen kom till badplatsen på en öde och enslig plats försökte Mohammed tvinga den 14-åriga flickan till samlag genom hot. Han lade sin hand på flickans ben och uppmanade henne att genomföra oralsex på honom, annars skulle hon slängas ut från bilen och sedan bli överkörd. Inne i bilen fanns fyra personer som alla var äldre än flickan. En av dem avbröt till slut våldtäktsförsöket.

Enligt domen hade våldtäkten kunnat fullbordats om ingen stoppat gärningen. Tingsrätten skriver även att Mohammed "i vart fall haft skälig anledning anta" att flickan var under 15 år när brottet ägde rum.

Fortsatte ge sig på flickan
Den 5 februari 2016 misshandlades samma flicka vid en skola genom att Mohammed slog henne i ansiktet så hon ramlade omkull. Han fortsatte sedan att slå, sparka och stampa på henne när hon låg ner. Flickan fick efter det smärta, rodnader och blåmärken på kroppen.

Den 25 februari 2016 delgavs beslut om kontaktförbud vilket innebar att Mohammed varken fick besöka, ta kontakt med eller följa efter flickan. Men redan nästa dag bröt han mot kontaktförbudet genom att han att vid bussterminalen i Järfälla skrek till flickan att hon var en "hora".

Mohammed åtalades även för två fall av rån och ringa narkotikabrott.

En personutredning från Kriminalvården visar att Mohammed kom till Sverige tillsammans med sin familj 2006-2007 från Irak. På fritiden brukar han gå i koranskola, träna på gym och spela fotboll.

Södertörns tingsrätt dömde Mohammed till 10 månaders sluten ungdomsvård för bland annat försök till våldtäkt mot barn, olaga frihetsberövande, misshandel, och rån vid två tillfällen. Dessutom ska han betala 75.270 kronor i skadestånd till flickan.

Han ska även, tillsammans med sin kompis Ali, betala ett skadestånd på 32.400 kronor till två rånoffer. Mohammed ska därtill tillsammans med sina föräldrar betala skadestånd till en man på 8.200 kronor och 14.898 kronor till ytterligare en man.

Domen överklagades till Svea hovrätt som den sista mars slog fast tingsrättens dom.

Tidigare dömd

År 2014 dömdes han av Svea hovrätt för rån och andra brott, samt i augusti 2016 dömdes han av Solna tingsrätt för narkotikabrott.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.