Blev "bannad" från internetcafé – högg ner personalen

Publicerad 21 april 2021 kl 17.07

Inrikes. En 17-åring i Malmö blev så kränkt när han blev utskickad från ett internetcafé att han gick raka vägen till Claes Ohlsson och köpte en morakniv. Sedan gick han tillbaka till caféet och högg ner den medarbetare som gav honom beskedet.

Gilla artikeln på Facebook

Den 9 februari 2021 besökte 17-åringen internetcafét i Malmö, där han satte sig i datorsalen utan att använda någon dator.

Den anställde mannen förklarade då för 17-åringen att hade blivit "bannad" från caféet och bad honom att lämna lokalen. Det uppstod en dispyt mellan de båda, och tonåringen fick till slut avvisas fysiskt från lokalen.

– Det här kommer att få konsekvenser, förklarade han precis när han blev utkastad.

Knappt 20 minuter senare köpte 17-åringen en morakniv på Claes Ohlsson. Han gick sedan tillbaka till internetcafét och försökte locka ut mannen som avvisat honom, bland annat genom att gå in och snatta läskburkar och genom att knacka på fönstret. Han kände nämligen till att det fanns övervakningskameror inne på cafét.

Till slut fick mannen nog och gick ut på trottoaren, där tonåringen stod.

– Vad ska du göra nu? utbrast 17-åringen då.

Den anställde ryckte läsken ur hans hand och i samma stund fick mannen ett slag som träffade i magen. Någon sekund rörde sig 17-åringen förbi honom på vänster sida och slog ytterligare ett slag från sidan som träffade i ryggen. Sedan sprang gärningsmannen från platsen.

Mannen upptäckte när han gick tillbaka in på internetcaféet han att han blödde från magen och ryggen. Han fick hjälp av personer i lokalen att lägga om skadorna och ambulans tillkallades. Han vistades på sjukhus i ungefär en och en halv vecka. Det tog flera dagar innan han kunde gå igen.

Efter dådet kunde 17-åringen identifieras eftersom hans uppgifter fanns i internetcaféets system. Insatsstyrkan slog sedan till mot hans bostad.

Malmö tingsrätt har nu dömt 17-åringen till 8 månaders sluten ungdomsvård. Han kommer från arabvärlden men har svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning.


Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Journalist på Ekot inledde förhållande med islamistiskt terrorhot

Blev ihop med Gävleimamens son. Gjorde samtidigt snyftreportage om pojkvännen för Sveriges Radios räkning.0 

Ekonominyheter

Reinfeldt blir lobbyist för oljeindustrin

Kritiserade politikern tar över "Drivkraft Sverige".. Hans "stora beslutsamhet och kunskap" ska hjälpa branschen, enligt honom själv.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.