Raskravallerna och demonstrationerna har spridit sig till flera länder, däribland Storbritannien, som filmen ovan visar.

BLM-demonstration planeras i Malmö: "Tusentals anmälda"

Publicerad 4 juni 2020 kl 11.04

Utrikes. Vänsterextrema Black Lives Matter planerar nu en stor demonstration i Malmö i kväll. Tusentals människor har redan anmält sig, enligt SVT Skåne.

Gilla artikeln på Facebook

Under onsdagskvällen genomfördes våldsbejakande BLM-protester i Stockholm.

Polisen hade godkänt en demonstration på 50 personer på Sergels torg, trots den dödliga coronapandemin. Men såklart kom många fler till platsen. Totalt samlades flera tusen i huvudstaden.

Den så kallade demonstrationen ledde bland annat till stenkastning och provokationer mot polisen.

– Har de hål i huvudet? De förstår väl att 50 personer snabbt blir tusen? De måste ha förstått vad de sätter igång, sade Björn Olsen, överläkare i infektionssjukdomar och professor, till Aftonbladet.

Nu planeras ytterligare en demonstration i Malmö. Den ska genomföras i kväll och redan har flera tusen anmält sig på Facebook.

Egentligen skulle den så kallade demonstrationen hållas på Stortorget i Malmö, men nu säger arrangörerna att det i stället är hundfältet vid Riberborgsstranden som gäller.

Initiativtagaren är en amerikansk kvinna som bor i Malmö och som hävdar att avsikten är fredlig, enligt SVT.

– Jag gjorde det här evenemanget eftersom jag behöver göra något. Om jag var tillbaka i Los Angeles skulle jag vara på gatorna varje ögonblick jag kunde, skriver hon på Facebook.

Det är ännu oklart om polisen kommer ge tillstånd.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0