Årets stockholmare 2020
Jeanette Höglund.

BLM-ilska när Jeanette, som hjälper hemlösa svenskar, blir Årets stockholmare

Publicerad 5 januari 2021 kl 11.49

Inrikes. Jeanette Höglund, grundare av Vid din sida, har valts till Årets stockholmare 2020. Samtidigt har Black lives matter och andra vänsterextremister försökt få Höglund bortplockad från tävlingen.
"Jag blir förtvivlad när extremvänstern hoppar på mig", skriver hon i ett öppet brev.

Gilla artikeln på Facebook

© Instagram/Twitter

BLM-grundaren Aysha Jones var själv nominerad till utmärkelsen.

Sveriges radio P4 Stockholm och SVT låtit publiken rösta fram en stockholmare som gjort starkt intryck under året.

Den överlägsna vinnaren blev Jeanette Höglund, grundare av den ideella organisationen Vid din sida, som hjälper fattiga äldre och hemlösa.

– Det är helt otroligt, det känns fantastiskt. Men jag vill dela det här med alla andra nominerade och våra underbara volontärer, säger Jeanette Höglund till SVT.

En av de andra nominerade var Aysha Jones, som grundade vänsterextrema Black lives matter i Sverige. Jones har i samband med omröstningen försökt förmå SR att plocka bort Jeanette Höglund från tävlingen och anklagat hennes organisation för att vara "högst tvivelaktigt", skriver Nyheter Idag.

Andra vänsterextremister har anklagat Vid din sida för "främlingsfientlighet", bland annat eftersom organisationen vid ett tillfälle låtit SD-ledaren Jimmie Åkesson hålla tal vid ett möte.

"Det stämmer. Det var en manifestation dit alla var inbjudna, lekman som politiker. På plats fanns också företrädare för Moderaterna och Socialdemokraterna. Alla politiska partier på plats erbjöds att tala. Moderaternas och Sverigedemokraternas representant tackade ja", skriver Jeanette Höglund i ett öppet brev.

Hon skriver också att hon är "förtvivlad" över att "extremvänstern hoppar på" henne.

"Samtidigt försöker krafter på den extrema vänsterkanten att attackera – och därmed försvaga oss. De som riskerar att betala priset för attackerna är fattiga pensionärer. Dem som vår organisation ska finnas till för", står det i Höglunds öppna brev.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.