Bomboffret i Lund är allvarligt skadad

Publicerad 14 september 2019 kl 12.00

Inrikes. Den kvinna som befann sig i närheten av den mycket kraftiga explosionen i Lund i natt är allvarligt skadad, uppger Region Skåne enligt Kvällsposten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv tre-tiden i natt som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en extremt kraftig smäll på Stora Södergatan i centrala Lund.

På platsen hade någon detonerat en bomb så kraftig att fönsterrutor längs 50 meter krossades.

Detonationen var riktad mot en mindre butik längts nere i ett flervåningshus med bostäder.

I samband med detonationen skadades en kvinna i 20-årsåldern, har polisen bekräftat. Det handlar om en förbipasserande person som råkade vara för nära den kraftiga bomben.

Region Skåne säger nu att kvinnan har blivit allvarligt skadad, skriver Kvällsposten. Exakt vilka skador det handlar om är oklart. Men vittnen har bland annat berättat att de hörde kvinnan skrika "jättehögt" på hjälp och att hon var blodig och skadad i ansiktet.

Samtidigt säger ägaren till den butik som bombades att det inte finns någon hotbild mot honom, och att han inte har en aning om varför just hans butik sprängdes. 

– Jag har ingen jag kan misstänka, jag har inga fiender, säger butiksägaren till Sydsvenskan.

Kvinnan blir det femte utomstående offret som skadats eller dödats i samband med skjutningar och bombdåd i Sverige de senaste veckorna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0