Det påstår neokonservativa Sky News.

" />

Det påstår neokonservativa Sky News.

" />

Det påstår neokonservativa Sky News.

" />

Brittisk media: Iran och al-Qaida har täta kopplingar och planerar attack mot Europa

Publicerad 16 februari 2012 kl 12.23

Media.Iran har inte bara etablerat ett nära samarbete med den internationella terroristorganisationen al-Qaida. De båda planerar dessutom en "spektakulär attack" mot västvärlden. Det påstår brittiska Sky News, som var en ivrig förespråkare av Irakkriget.

Gilla artikeln på Facebook

Den brittiska nyhetskanalen Sky News säger sig ha fått bekräftat från en icke namngiven "underrättelsekälla" att shiitiska Iran nu plötsligt har ett operationellt samarbete med den sunnimuslimska terrororganisationen al-Qaidas ledning.

Inte nog med det. Iran och al-Qaida planerar dessutom att tillsammans genomföra en "spektakulär attack" mot västvärlden för att hämnas Osama bin Ladins död - möjligen under OS i Storbritannien, skräms den neokonservativa tv-kanalen.

"Även om vissa västerländska underrättelsetjänster är fortsatt skeptiska till att det existerar en allians mellan Iran och al-Qaida så har USA blivit så bekymrat över den nära relationen att landet förra året utlyste en belöning på 10 miljoner dollar för information om var en syrisk al-Qaidaledare i Iran befinner sig", skriver Sky News och försöker på så sätt genom en förvrängning av ord insinuera att den "nära relationen" som man själv just har hittat på skulle vara allmänt känd i USA.

Murdochägda Sky News var en ivrig förespråkare av Irakkriget och har kritiserats för att i sin rapportering av krigsförloppet nästan helt och hållet bara återge den officiella versionen.

Samma anklagelser som nu riktas mot Iran - att landet utvecklar massförstörelsevapen och har kopplingar till al-Qaida - användes som förevändning för USA och dess allierade inför Irakkriget. Bägge påståendena, som okritiskt återgavs i media, visade sig i efterhand vara påhittade.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Media

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0