Brittiska parlamentet kallas in från semester – för att rösta om krigsförklaring mot Syrien

Publicerad 27 augusti 2013 kl 17.07

Utrikes.Det brittiska underhuset har kallats in från sin semester för att rösta om Storbritannien ska förklara krig mot Syrien, rapporterar Sky News.

Gilla artikeln på Facebook

Storbritannien är redo att ställa sina militära styrkor till förfogande om USA:s president Barack Obama gör verklighet av sina hot att anfalla Syrien.

Premiärminister David Cameron meddelar att det brittiska underhuset har kallats in från sin semester för att kunna rösta om en eventuell krigsförklaring under torsdagen. Landets utrikesminister William Hague har ställt in sitt planerade besök till Sverige som skulle inletts imorgon och vägrar dementera uppgifter om en förestående bombattack inom de närmaste dagarna.

Enligt Sky News har bland annat flygstridskrafter förflyttas till Storbritanniens flygbas på Cypern.

Kriget i Syrien har pågått i snart två år utan att de Nato-stödda rebellerna kunnat vinna en avgörande seger mot den syriska försvarsmakten. I samband med att FN:s inspektörer anlände till landet under förra veckan genomfördes enligt uppgifter en stridsgasattack med många civila dödsoffer. Attacken är nu under utredning av FN-inspektionen. Rebellerna skyller attacken på syriska staten, som nekar och istället har anklagat rebellerna för att ha använt kemiska stridsmedel.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

AFA-fotografen – en skådespelare. Nu har mannen som kartlagt deltagare i tusen­manna­marschen själv blivit kartlagd.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap