Nya Sverigebilden

Brittiska tidningen: "Sverige terroriseras av invandrare, det är ett gangsterparadis"

Publicerad 13 oktober 2020 kl 10.04

Utrikes. Brittiska Daily Mail har publicerat ett reportage om den eskalerande brottsligheten i Sverige. Tidningen pekar ut "invandrade maffiaklaner" och påpekar att Sveriges politiker i decennier blundat för den invandrarrelaterade brottsligheten. Nu står både polis och regering maktlösa inför brotten och det framväxande "gangsterparadiset", där invandrare "terroriserar" befolkningen, skriver tidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i MailOnline som Sverigebilden ännu en gång får sig en rejäl dänga.

Bara tidningens rubrik lyder:

"Hur Sverige blev ett gangsterparadis: Europas mest liberala land välkomnade Mellanösternflyktingar för fem år sedan men nu terroriseras det av invandrade maffiaklaner – med en polis och en politiskt korrekt regering som är maktlösa".

Enligt den brittiska tidningen har svenska politiker i årtionden vägrat erkänna brotten som begås av invandrare.

Och nu har makthavarna förlorat kontrollen.

Enligt Daily Mail har situationen gått så långt att till och med polisen öppet talar ut om den hemska samhällsutvecklingen i Sverige och dessutom pekar ut "massinvandringen" som orsak.

Tidningen framhäver att det skedde 257 bombdåd i Sverige förra året och hundratals skottlossningar.

Bara en enda månad sedan 2017 har varit utan en dödsskjutningar, påpekas det också, något även Fria Tider skrev om nyligen.

Den brittiska tidningen lyfter vidare fram hur "Göteborgs mest ökända kriminella familj" nyligen upprättade vägspärrar i nordöstra delen av staden i sitt krig mot rivaliserande gäng.

Göteborgs polischef Erik Nord, som intervjuas i artikeln, förklarar att kriminella klaner har en "helt annan kultur" än svenskar, vilket gör dem mycket svåra att hantera med vanliga polisiära metoder.

– Vi behöver mer polis och våra domstolar och fängelser måste förstärkas för att snabbt kunna hantera denna situation. Annars kommer vi att förvandlas till ett gangsterparadis, säger han till MailOnline.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.