C-förslag - satsa på jobb särskilt till invandrare

Publicerad 27 juli 2012 kl 18.57

Inrikes.Centerpartiet vill införa positiv diskriminering för arbeten genom offentlig sektor. Det skriver partiets välfärdspolitiska grupp.

Gilla artikeln på Facebook

Centern tar ett nytt tag i kampen mot intoleransen och det strukturella utanförskapet genom en debatt-artikel i Göteborgsposten.

"Vi ser att Centerpartiet har en viktig roll att spela i utformningen av en ny arbetslinje för Alliansen inför valet 2014, med särskilt fokus på utrikes födda och långtidsarbetslösa.", skriver Hans Dahlgren, Rikard Nordin och Cecilia Andersson från Centerpartiets välfärdspolitiska grupp.

Där man specifikt syftar på arbetslösa invandrare. Centerpartisterna skriver att landets integrationspolitik har misslyckats och att det finns stora problem att få in invandrare på arbetsmarknaden.

"Det går inte att undgå hur bland andra utrikes födda dominerar statistiken över utanförskapet i samhället. Utanförskapet får genomslag på skolresultaten, arbetslösheten och i diskussionen kring ökningen av barnfattigdomen. I stor utsträckning handlar det om utrikes födda, särskilt flyktinginvandrade och deras anhöriga, som under årtionden levt på undantag i samhället – oavsett vem som regerat landet. Vi vill förstärka efterfrågan på arbetsmarknaden för dem som nu befinner sig kvar i ett utanförskap och för det krävs krafttag.", skriver de.

Dock har de en lösning på problematiken. Genom statlig styrning ska upphandlingar bara gå till företag som har en godkänd kvot före detta arbetslösa invandrare anställda.

"På detta sätt skapas en efterfrågan på bland andra utrikes födda", skriver centerpartisterna och menar att invandrarna har kompetens som svenskarna saknar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0