C-toppen: "Jag är riktigt jävla trött på vita män"

Publicerad 30 juli 2021 kl 14.43

Politik. Muharrem Demirok, ledamot i Centerpartiets styrelse och kommunalråd i Linköping, skriver på Twitter att han är "riktigt jävla trött på [...] vita män".

Gilla artikeln på Facebook

Demirok anklagar i sitt inlägg "äldre, privilegierade och, dare I say it, vita män" för att slänga ur sig "påståenden, gissningar och rena osanningar som de hävdar är fakta".

Centerpartisten understryker att han tröttnat på att ta hänsyn till att han är förtroendevald politiker. "Jag orkar inte vara ödmjuk mot dom längre", skriver han och anklagar vita för att vara "värsta sortens golare".

På Twitter är det många som reagerar på att Demirok, som har turkisk invandrarbakgrund, uttrycker sig på det sättet om vita män. Vissa tycker till och med att han borde återvända till sitt hemland.

Muharrem Demirok har varit kommunalråd i Linköping sedan 2009. Han har varit en av de pådrivande politiska krafterna bakom byggandet av en jättestor moské i staden.

Jättemoské planeras i Linköping

Moskébygget har emellertid dragit ut på tiden, och optionsavtalet för den 10.000 kvadratmeter stora tomt som Linköpings muslimer lovats gick ut för två år sedan, utan att något moskébygge påbörjats.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.