Carina Rydberg: att vara vit är värdelöst!

Publicerad 15 maj 2012 kl 11.05

Inrikes.Författarinnan Carina Rydberg går på sin blogg till hårt angrepp mot vad hon kallar den vita rasen. Enligt Rydberg är det enbart positivt ifall människor med vit hy utrotas.

Gilla artikeln på Facebook

"Men varför finns den vita rasen över huvud taget? Bortsett från en ibland förekommande genetisk defekt, så är vi ganska onödiga. Ett slags naturens misstag", skriver författarinnan.

Hon fortsätter:

"Vi bör blandas upp. Den vita hyn är värdelös. Det har vi alltid vetat men aldrig accepterat. Därför har vi i århundranden försökt påvisa ett icke-existerande samband mellan vit hud och överlägsen intelligens, eftersom ett sådant samband skulle ursäkta det faktum att vi faktiskt utgör den den av mänskligheten som är sämst rustad för överlevad. Och i kraft av denna övertygelse har vi förslavat andra kulturers befolkning."

Författarinnan gör också misstaget att benämna den misstänkte serieskytten Peter Mangs som "högerextremist", trots dennes beundran för Lars Ohly och medlemsskap i Vänsterpartiet

Rydberg är utöver sin författargärning känd för att ha misstänkt fildelningssajten The Pirate Bay för att ligga bakom hennes datorproblem.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0