Det är i Indonesien som det genomförts en undersökning på 780 personer som testats positiva för coronaviruset.
Nästan 99 procent av patienterna med D-vitaminbrist – under 20ng / ml – dog av smittan, påstås det.
För personer som hade tillräckliga nivåer av vitaminet sjönk dödssiffran till 4,1 procent.
Forskarna påpekar dock att det finns osäkerheter i studien, eftersom patienterna med höga D-vitaminnivåer samtidigt var yngre och friskare.
Även andra undersökningar visar på kopplingar mellan D-vitamin och hur väl människor klarar coronasmittan. Enligt en studie från Anglia Ruskin vid universitetet i Cambridge har europeiska länder med lägre D-vitaminnivåer drabbats betydligt värre.
I början av maj sade svenska forskare att D-vitamin kan skydda mot covid-19, och att afrikanska invandrare i Sverige drabbas oproportionerligt hårt av viruset då de inte får tillräckligt med solljus.
Förra veckan bekräftade Folkhälsomyndigheten att invandrare drabbats värre av corona. Data från Storbritannien visar på samma sak, enligt Daily Mail. Vita människor löper minst risk att dö, påstås det.
"Människor med icke-vit hudfärg löper också högre risk för D-vitaminbrist eftersom det tar dem längre tid att skapa det från solljus", skriver tidningen.