Alternativ för Sverige
Gustav Kasselstrand inleder AFS valturné på Sergels torg.

"Dags att åka hem" – här startar AFS sin valturné

Publicerad 11 augusti 2018 kl 22.51

Inrikes. Invandringskritiska Alternativ för Sverige inledde under lördagen sin riksomfattande valturné med två torgmöten i Stockholm. Uppstickarpartiets ordförande Gustav Kasselstrand betonade bland annat vikten av att invandrare som har missbrukat svenskarnas gästfrihet ska skickas hem.

Dela artikeln

– Det här är ett meddelande till alla resenärer som ska återvandra till Afghanistan, Somalia, Irak, Rumänien, Syrien, Eritrea, Turkiet, Uzbekistan och Marocko. Era flyg är redo för avfärd. Gå till gate, ombordstigningen börjar nu. Observera, flygplanen abonneras av Återvandringsverket, för invandrare som på olika sätt har missbrukat vår gästfrihet. Säg hejdå till Sverige, det är dags att åka hem.

Det fingerade flightutropet ekade över Sergels torg när Alternativ för Sverige under lördagseftermiddagen inledde sin valturné i centrala Stockholm.

Det var en självsäker Gustav Kasselstrand som talade på torget inför uppskattningsvis 300 - 400 åskådare:

– Alternativ för Sverige kan åstadkomma den största politiska jordbävningen i Sverige i modern tid. Det är en jordbävning som skulle bli tio gånger så stor som Sverigedemokraternas inträde i riksdagen, när vi kommer in i riksdagen.

– Vi har ett verklighetsfrånvänt politiskt etablissemang som inte ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig vad det skulle innebära när vi kommer in med sunt förnuft i riksdagen.

– De skulle bli varse tidigt att de blir jagade varje dag. De skulle bli varse att de inte kan ljuga för folket längre. Varje dag på jobbet skulle bli en mardröm för de människor som ljugit för och förlett det svenska folket i årtionden.

Gustav Kasselstrand kommer under partiets valturné att hålla 50 torgmöten på olika orter i Sverige tillsammans med vice partiledaren William Hahne och riksdagsledamoten Jeff Ahl.

Partiet har gett den omfattande serien torgmöten beteckningen "Återvandringsturnén". Och återvandring var ett tema som AFS företrädare ofta återkom till under mötet på Sergels torg.

– Även om vi totalstoppar invandringen idag så kommer problemen i samhället att vara lika stora imorgon. Ett invandringsstopp löser inte den skadliga samhällsutvecklingen, det räcker inte, sade William Hahne.

– Den enda åtgärd som gör att vi kan vrida tillbaka utvecklingen i Sverige är återvandring.

William Hahne underströk i sitt anförande att AFS inte bara vill utvisa illegala och kriminella invandrare. Partiet vill också skicka tillbaka alla invandrare som ljugit sig till uppehållstillstånd och alla som vägrar att arbeta och bidra till det svenska samhället.

– Vi har ett besked till de invandrare som kommit hit och inte skött sig: det är dags att åka hem, sade Kasselstrand.

Torgmötet stördes kortvarigt av ett femtiotal vänsterextremister som skanderade slagord. Polis på platsen motade dock snart bort extremisterna till en plats ett hundratal meter längre bort där deras rop inte längre störde AFS möte.

AFS höll under lördagen ytterligare ett valmöte i Stockholm. Det ägde rum på Långholmen och besöktes av omkring 300 personer.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.