Nya Sverigebilden

Daily Mail: Sverige är förlorat

Publicerad 15 november 2015 kl 21.48

Media. I ett långt reportage i Europas största tidning, Daily Mail, skriver reportern Sue Reid om hur Sverige just nu faller samman till följd av invandringen från tredje världen. För sina 100 miljoner läsare skildrar hon ett land som till följd av sin kontroversiella vänsterpolitik befinner sig på randen till kollaps.

Gilla artikeln på Facebook

Reportaget inleds med att tidningen träffar tre muslimska män, Maher, Mahamed och Mahmood, på ett asylboende utanför Göteborg. Männen är otacksamma, konstaterar tidningen, och skildrar hur de klagar på allting från hur maten serveras till att svenskarna inte städar deras rum tillräckligt noga.

"Skriv ordet 'asyl' på arabiska i Google och 'Sverige' dyker upp som första förslag. Landets befolkning växer nu snabbast i hela EU och Sverige tar emot var sjunde invandrare som tar sig till Europa – mer per capita än något annat land", sammanfattar Sue Reid.

Inom femton år kommer etniska svenskar att vara minoritet i sitt eget land, skriver Daily Mail, som har talat med den kurdiske nationalekonomen Tino Sanandaji om landets radikala utveckling.

– Det här är ett oåterkalleligt samhällsexperiment som inget utvecklat land någonsin har försökt sig på. Det finns i princip inga idéer eller förslag på hur situationen kan lösas, säger han.

För Sanandaji är det självklart att man inte kan kombinera en välfärdsstat med fri invandring från exempelvis Syrien och andra delar av tredje världen. Men svenska politiker försöker få projektet att fungera genom att höja skatterna på svenskar för att finansiera bidragen till invandrare.

"I slutet av nästa år väntas den svenska marginalskatten ha nått 60 procent, vilket är världens högsta nivå", skriver Daily Mail.

Enligt tidningen har de svenska makthavarna samtidigt använt totalitära metoder för att få tyst på kritiken mot sitt mångkulturella experiment.

"De som har kritiserat deras radikala plan har tystats med rasiststämpeln, medan Sverige har förvandlats till Europas högborg för politisk korrekthet", skriver Daily Mail och konstaterar att både bidragen till invandrare och skatterna på svenskar har nått astronomiska nivåer:

"Det kostar 80.000 pund (drygt en miljon kronor) per år att ordna boende, utbildning och matlagning åt varje ensamkommande flyktingbarn – och hittills i år har 33.000 anlänt".

Under sin reportageresa i Sverige besökte Sue Reid det invandrartäta Trelleborg, där hon träffade afghanen Mohsen Karimi, som uppger sig vara 17 år, och hans fyra vänner. Hon beskriver hur afghanerna tog henne till ett stort hus alldeles intill stadens centrala gågata, och hur de berättade om alla sina skattefinansierade förmåner: 2.200 kronor i månaden i veckopeng, tre lagade mål mat om dagen och cyklar att använda.

Enligt Daily Mail säger Migrationsverket numera till asylsökare att inte uttala sig i pressen. Och det kanske inte är så konstigt.

”Maher tar farväl och vinkar åt mig när han och hans vänner tar bussen till Göteborg. De ska åka till det överansträngda Migrationsverket och begära ett bättre boende”, avslutar Sue Reid sitt reportage.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.