Statsminister Mette Frederiksen (S) vill skicka hem fler invandrare.

Danmark till invandrare som lever på bidrag: Åk hem

Publicerad 12 april 2021 kl 20.50

Utrikes. Invandrare i Danmark som är arbetslösa och lever på bidrag ska med regelbundna mellanrum kallas till särskilda resa hem-samtal. Det skriver Danmarks regering på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Alla invandrare som haft uppehållstillstånd i Danmark i fem år eller mer, och som under minst ett och ett halvt av de senaste tre åren levt på bidrag, kommer att omfattas av ett särskilt resa hem-direktiv. Sammanlagt finns just nu 8.900 utlänningar i denna kategori i Danmark, upplyser danska regeringen. Invandrare som helst borde lämna landet.

Tanken är att varje arbetslös invandrare kallas till ett särskilt samtal i sin hemkommun där denne erbjuds ekonomisk hjälp för att återvända till hemlandet.

– Vi måste vara mer ärliga och direkta. Vissa invandrare har levt på socialbidrag under lång tid. De har aldrig lyckats bli en del av samhället. Kanske vore det bäst för alla om de återvände hem till sitt eget land, kommenterar utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

SE ÄVEN: Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

De nya direktiven har arbetats fram i en migrationspolitisk uppgörelse mellan regerande Socialdemokraterna samt de tre liberala partierna Venstre, Radikale Venstre och Liberal Alliance.

Sedan tidigare finns ett regelverk på plats som uppmanar invandrare som bott i Danmark mindre än fem år att återvända till sitt hemland.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åkesson: Vi ska bli hårdare än Danmark

Lovar tuffare tag mot invandring än grannlandet. "Vi behöver en ännu striktare politik eftersom vi har mycket större problem."0 

Ekonominyheter

Teskedsorden mörkar sin egen konkurs

Ingen information på hemsidan.. Interna kritiken: "En organisation med ryggrad står för den sits man har satt sig i".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.