Statsminister Mette Frederiksen (S) vill skicka hem fler invandrare.

Danmark till invandrare som lever på bidrag: Åk hem

Publicerad 12 april 2021 kl 20.50

Utrikes. Invandrare i Danmark som är arbetslösa och lever på bidrag ska med regelbundna mellanrum kallas till särskilda resa hem-samtal. Det skriver Danmarks regering på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Alla invandrare som haft uppehållstillstånd i Danmark i fem år eller mer, och som under minst ett och ett halvt av de senaste tre åren levt på bidrag, kommer att omfattas av ett särskilt resa hem-direktiv. Sammanlagt finns just nu 8.900 utlänningar i denna kategori i Danmark, upplyser danska regeringen. Invandrare som helst borde lämna landet.

Tanken är att varje arbetslös invandrare kallas till ett särskilt samtal i sin hemkommun där denne erbjuds ekonomisk hjälp för att återvända till hemlandet.

– Vi måste vara mer ärliga och direkta. Vissa invandrare har levt på socialbidrag under lång tid. De har aldrig lyckats bli en del av samhället. Kanske vore det bäst för alla om de återvände hem till sitt eget land, kommenterar utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

SE ÄVEN: Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

De nya direktiven har arbetats fram i en migrationspolitisk uppgörelse mellan regerande Socialdemokraterna samt de tre liberala partierna Venstre, Radikale Venstre och Liberal Alliance.

Sedan tidigare finns ett regelverk på plats som uppmanar invandrare som bott i Danmark mindre än fem år att återvända till sitt hemland.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.