Statsminister Mette Frederiksen (S) vill skicka hem fler invandrare.

Danmark till invandrare som lever på bidrag: Åk hem

Publicerad 12 april 2021 kl 20.50

Utrikes. Invandrare i Danmark som är arbetslösa och lever på bidrag ska med regelbundna mellanrum kallas till särskilda resa hem-samtal. Det skriver Danmarks regering på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Alla invandrare som haft uppehållstillstånd i Danmark i fem år eller mer, och som under minst ett och ett halvt av de senaste tre åren levt på bidrag, kommer att omfattas av ett särskilt resa hem-direktiv. Sammanlagt finns just nu 8.900 utlänningar i denna kategori i Danmark, upplyser danska regeringen. Invandrare som helst borde lämna landet.

Tanken är att varje arbetslös invandrare kallas till ett särskilt samtal i sin hemkommun där denne erbjuds ekonomisk hjälp för att återvända till hemlandet.

– Vi måste vara mer ärliga och direkta. Vissa invandrare har levt på socialbidrag under lång tid. De har aldrig lyckats bli en del av samhället. Kanske vore det bäst för alla om de återvände hem till sitt eget land, kommenterar utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

SE ÄVEN: Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

De nya direktiven har arbetats fram i en migrationspolitisk uppgörelse mellan regerande Socialdemokraterna samt de tre liberala partierna Venstre, Radikale Venstre och Liberal Alliance.

Sedan tidigare finns ett regelverk på plats som uppmanar invandrare som bott i Danmark mindre än fem år att återvända till sitt hemland.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.