Arkivbild.

Danmark: "Vårt land ska förbli danskt!"

Publicerad 17 februari 2018 kl 17.55

Utrikes. Målsättningen för den danska regeringspolitiken är att Danmark inte ska sluta som Sverige. Det sade Mads Fuglede från landets regeringsparti Venstre när han diskuterade sitt partis hårdare invandringspolitik med en journalist på SVT. Enligt Fuglede så ska Danmark förbli danskt även i framtiden.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med SVT Aktuellt som Mads Fuglede klargör att den politik som hans regering driver har som mål att inte bli som Sverige när det gäller invandring och integration.

– Målsättningen är att Danmark inte ska sluta som Sverige. Vi vill se en åtstramning på flera områden så att vi får ner antalet asylsökare till vårt land, säger han i intervjun och påpekar att man nu ska göra flera skärpningar för att Danmark ska bli "oattraktivt" för invandrare.

Fuglede påpekar bland annat att det är särskilt problematiskt med asylsökare som kommer från Mellanöstern till Danmark bara för att leva på bidrag och för att bygga parallella samhällen i landet.

Enligt Fuglede vägrar invandrarna omfamna de danska värderingarna.

Han menar också att dessa invandrare har en främmande syn på kvinnor. Likaså leder stor invandring till ökad kriminalitet och många andra problem, fortsätter han.

När SVT:s programledare hävdar att Mads Fugledes åsikter är "generaliserande" svarar han att statistiken inte ljuger. Den danske politikern påpekar att Danmark, i motsats till Sverige, för statistik över de som begår brott och därför vet att uppgifterna stämmer. Han säger också att kriminaliteten är ett stort problem som måste tas på allvar.

SVT:s programledare påstår sedan att invandrarnas överrepresentation inom brottslighet kan bero på "socioekonomiska" faktorer, men då svarar Fuglede att "kulturella mönster" också spelar in. Han påpekar bestämt att det inte är socioekonomiska faktorer som ligger bakom invandrarnas främmande kvinnosyn, utan kulturella skillnader.

Enligt Fuglede håller Sverige på att blir som Mellanöstern eftersom man tagit emot en miljon invandrare på drygt 20 år. Så vill han inte ha det i Danmark, säger han. Danmark ska förbli danskt, betonar han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Epsteins obduktion visar tecken på strypning

Fallet avskrivs inte som självmord.. Pedofilen hade skadat tungbenet – vilket är typiskt för strypning genom yttre våld.0 

16-åringen nu på väg över Atlanten. "Hälsade ett stort pressuppbåd med ett snett leende."0 

Sidor

Vetenskap

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Ny apparat bromsar åldrandet – genom att kittla örat. Som magi – spektakulära upptäckten.0 Plus

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0