Angela Merkel.

Danmark var redo bygga mur mot Tyskland under asylkaoset

Publicerad 16 oktober 2019 kl 12.03

Utrikes. Den danska regeringen var under asylkaoset 2015 förberedd på att bygga en 33 kilometer lång mur längs gränsen till Tyskland för att stoppa inflödet. Det visar ett nytt dokument, rapporterar Berlingske.

Gilla artikeln på Facebook

Under hösten 2015 exploderade den illegala invandringen från arabvärlden till Europa. Detta efter att Tysklands förbundskansler Angela Merkel och den svenska regeringen gjort klart att de tänkte öppna sina gränser för anstormningen och ge bidrag och uppehållstillstånd till invandrarna.

Danmark, som ligger mellan Sverige och Tyskland, översköljdes av illegala tredje världen-invandrare på väg till Sverige – något som fick den dåvarande borgerliga regeringen att diskutera drastiska åtgärder.

I ett svar till folketinget från den nuvarande socialdemokratiska justitieministern Nick Hækkerup framgår det nu att regeringen under asylkaoset planerade att bygga en mur mot Tyskland.

Det danska försvarsdepartementets materiel- och inköpsstyrelse hann förbereda projektet genom att köpa in material, som taggtrådar, för 21,7 miljoner danska kronor. Muren skulle bli 33 kilometer lång.

Søren Pind, som var justiteminister i regeringen under asylkaoset 2015, skriver i ett blogginlägg att det fanns "mycket precisa" planer för att bygga muren. Planerna skulle sättas i verket ifall "hela Europa bröt samman", enligt Pind.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0