Danska ex-ministern skrattar åt Löfven: "Självklart hör brott och invandring ihop"

Publicerad 12 september 2020 kl 16.49

Utrikes. Danmarks förre justitieminister Søren Pape Poulsen skrattar under en intervju i Expressen åt att Stefan Löfven (S) först nu förstått att invandring och kriminalitet hör ihop.

Gilla artikeln på Facebook

Från att ha förnekat ett samband mellan invandring och brott, vände Stefan Löfven helt tidigare i veckan.

Nu finns det plötsligt en koppling mellan stor invandring och kriminalitet, enligt statsministern.

Att Löfven inte fattat detta förrän nu, får Danmarks förre justitieminister och partiledaren för De Konservative, Søren Pape Poulsen, att brista ut i skratt.

Kopplingen är ju så uppenbar, enligt den danske politikern.

– Ja, alltså. Jag ler lite. I Danmark har vi inte den diskussionen. Självklart hör de ihop, säger Pape Poulsen till Expressen. Det kan man ju se ute i dessa bostadsområden. Det är ett problem som beror på invandring. Det behöver man inte ens diskutera. Det ger sig självt.

Poulsen har svårt att förstå varför Sverige har tystat ned invandringsfrågan så länge. I Danmark har det varit en självklar sak att diskutera. Det värsta man kan säga i dansk invandringspolitik, enligt honom, är att man ska komma till "det svenska tillståndet". Så får Danmark "aldrig, aldrig, aldrig" bli.

Ex-ministern förklarar också hur Sverige kan bekämpa gängbrottsligheten: genom mycket hårda straff. Då försvinner de kriminella från gatan. Danmark har ett dubbelt straffsystem för gängmedlemmar, vilket enligt den danske politikern är det viktigaste verktyget för att slå ner på gängbrotten. Dessutom utvisar man gärna brottslingar, något invandrarna är "väldigt rädda för", säger han.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0